Egyesíthető lenne újra M. o. a szomszédos országokkal?
A gyakorlatban sajnos nem, olyan okokból, amit már leírtak. Meg sem szabad próbálni, nincs senkinek szüksége konfliktusokra, harcokra. De aki még sose álmodozott volna ilyesmiről (tehát hogy bárcsak holnap úgy ébrednénk, hogy újra Nagy-Magyarország lenne), és erre még büszke is, az egy antimagyar. Az ember azt hinné, örülnétek ha még Szabolcs-Szatmár-Beeregh megyét is elcsatolnák, mert szegénység van és amúgy is minek az... :P
Szóval a válaszolóknak igazuk van a gyakorlatban, de ahogy gondolkodnak az felháborító.
Hát igen, anno erős hatalomnak számított... de ha most ez megvalósulna?.. Nem tudom.
Szerintem is inkább valamilyen szinten összefogni kéne, mert hát akár tetszik, akár nem, a szlovákokkal is 1000 év köt össze... ugyanaz a történelem, meg hát ugye keveredtünk is velük.
De ha belegondolok, ma már biztos nem fogadnák azt el, hogy az egyesített területek továbbra is Magyarország néven fussanak, inkább valami mit tudom én...egyesült kárpátiai föderáció (csak mondtam valamit).
De ez inkább csak fantáziálgatás... a birodalmak jelenleg nincsenek divatban, most a nemzetállamok futnak...
"azért csatolták el, mert túl erős hatalom lett volna európában"
A bácsi hülyeségeket beszélt, a Monarchia, úgy hogy benne volt Nagy-Magyarország, Ausztria, Csehország, Bosznia, Galícia, szóval ez a monstrum a leggyengébb nagyhatalom volt Európában mind iparilag mind katonailag. És akkor ennek egy töredékétől féltek volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!