Miért károsabb a fekete munka mint a semmit tevés?
Figyelt kérdés
A fekete munkát büntetik, a semmit tevést segélyekkel jutalmazzák. Aki feketén keresi meg a pénzt, az is fizet adót az államnak mert áfát fizet ha vásárol.
Azok dolgoznak feketén legtöbbször, akik mellé még meg is kapják a segélyt, az ingyen tankönyvet, ingyenes étkezést, és a többit.
2011. aug. 21. 17:02
12/21 anonim válasza:
A ma 16:57-es értelmesen leirta, hogy miért.
2011. aug. 21. 17:15
13/21 A kérdező kommentje:
Természetesen én nem olyan fekete munkára gondoltam ahol hosszú távon bejelentés nélkül dolgoztatnak embereket, hanem szezonális munkákra amivel a szerencsétlen nyomorgó emberek egy kis jövedelemhez juthatnak hébe-hóba. Most jön a betakarítások ideje. Ilyenkor néhány hétre elmehetnének szüretelni vagy bármi mezőgazdasági munkára, de ha bejelentik őket, nem éri meg foglalkoztatni. Hatalmas erőkkel szokták ilyenkor üldözni a fekete munkásokat ami szerintem sokkal nagyobb költség mint amennyi haszna van. Egyébként azt látni, hogy épp azokat nem bántják akik 4 órában bejelentik a dolgozóikat, és a többit zsebből fizetik.
2011. aug. 21. 17:56
14/21 anonim válasza:
Akkor jelentsék be őket 4 órára, még mindig jobban jár vele az állam.
Amúgy akinek annyi szüretelni valója van, az igenis jelentse be őket, akinek meg kevesebb, az meg szóljon a rokonságnak, vagy foglalkoztasson 5 embert feketén. Ott még be lehet dumálni, hogy ők csak haverok akik segítenek.
2011. aug. 21. 18:05
15/21 anonim válasza:
""a semmit tevést segélyekkel jutalmazzák"
Hazugság."
Nem hazugság az gyermekem.
2011. aug. 21. 18:44
16/21 anonim válasza:
"Akkor jelentsék be őket 4 órára, még mindig jobban jár vele az állam. "
Nem arra kell törekedni, hogy az állam (a kormány) jól járjon. Ők ennek többszörösét lopták már el tőlünk.
2011. aug. 21. 19:01
17/21 anonim válasza:
Például a biztonságiőr cégek esetében az állam tűri a feketemunkát, mert semmit sem tesz ellene.
Talán úgy gondolkodnak, hogy aki feketén dolgozik, az legalább nem megy segélyért, nem terhali a szoc. hálót.
A konkurenciaharcra ez nincsen hatással, mert abban a szektorban mindenki feketén dolgoztat, ezért ott éppen az a versenyhátrány, ha valaki a törvényt betartja.
2011. aug. 21. 22:28
18/21 anonim válasza:
egy honapja nincs munkám és az a segélynek nevezett valami az semmi. tehát nem éppen jutalom. Én örülnék ha feketén is kapnék munkát
2012. márc. 8. 21:57
19/21 Alaque válasza:
Mindenki úgy boldogul, ahogy tud. Aki azt mondja, hogy azzal, hogy a munkáltatóm nem jelent be engem, én másnak veszem el a munkáját, azt össze-visszaverném, a mocskos demagóg mindenit!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!