Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nincs Magyarországon...

Miért nincs Magyarországon munkahely?

Figyelt kérdés
nem tudom hova való ez a kérdés de kíváncsi lennék rá.
2011. aug. 21. 11:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
70%
Csak az a gond, hogy a kérdésre senki se válaszolt! A rendszerváltás után a megmaradt gyárak sok esetben nem tudtak megfelelő színvonalú árut előállítani ahhoz, hogy nyugaton lehessen értékesíteni, a kgst (Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa) piacok pedig megszűntek, mivel a Szovjetunió is a végét járta, (1991-ben szűnt meg hivatalosan, mi meg előtte egy évvel váltotunk rendszert). Mivel ezek a gyárak mint már említettem, nem rendelkeztek megfelelő kvalitásokkal, ezért az akkori kormány (MDF) úgy gondolta, hogy privatizálni kellene őket, bár egyszerűbb lett volna akkor nyugat kompatibilisebbé tenni, de persze könnyebb ráfogni egy gyárra/állami vállalatra, hogy nem tud rentábilisan működni, és privatizálni, mint esetleg kezdeni vele valamit, meg a politikai elit számára jövedelmezőbb is. Ebben az időben mintegy másfél millió nagyrészt képzetlen ember vált munkanélkülivé, akik egyébként azok is maradtak többnyire mind a mai napig. A következő kormányok pedig a helyett, hogy a hazai vállalkozásokat preferálták volna , inkább versenyelőnyhöz juttatták a külföldi nagytőkéseket, így maradt a multinál a kiszolgáltatottság, és az alacsony bér, valamint az arányaiban kevesebb munkahely. A másik dolog ami szintén nem kedvezett foglalkoztatottság szintjének, az a tsz-ek privatizálása, ezzel gyakorlatilag a politika hazavágta a mezőgazdaságot, ami azóta is halott. Vidéken e-miatt van akkora szegénység, e-miatt vannak még mindig olyan települések, ahol nincs infrastruktúra, nincs tömegközlekedés, sokszor még bolt sincs, csak egy templom meg egy kocsma. Tehát a tanulság az, hogy az mdf a fidesz és az mszp miatt nincs elegendő számú, és megfelelő színvonalú munkahely.
2011. aug. 21. 17:40
 22/33 anonim ***** válasza:
71%

A magyar munkaadók sokkal több embert foglalkoztatnának ha nem kellene irreálisan sok adót és járulékot fizetni a munkásaik jövedelme után.Bezzeg az itt gyárat nyitó külföldi cégek engedményeket kapnak az államtól ilyen szempontból .

Szerintem aki ér valamit az már van valahol és boldogul valahogy.Ha időszakosan ki is esik a munkából ha értéke van(tudás, szorgalom,nyelvek stb) hamarosan talál másikat.Mert értékes emberekre szükség van.

Nekem az a tapasztalatom, h a munkában és a szerelemben mindig megtalálja a zsák a foltját.

De ha nem vagy elégedett a munkáddal vagy a bérezéseddel akkor tájékozódj és légy bátor váltani.

Azért fölösleges diplomát szerezni, h aztán takarítónőnek menj.Az egyetemeken tanulók nagy része csak kínlódik és éphogy átdöccen valahogy a vizsgákon.Nem is értem miért erőltetik ha nem megy kedvből, tudásvágyból a tanulás.Aztán kikerülnek csekélyke ismeretekkel és nyafognak , h nem kellenek senkinek.Vagy nem találnak olyan munkahelyet ami kielégíti a különleges igényeiket.Amiket franc se tudja mire alapoznak.

A másik tőke a tudás és a szorgalom mellet amire egy fiatalnak szert kell tennie az a kapcsolati tőke.Nagyon sok múlik azon milyen körökben forgolódik, mennyi embert ismer és milyen velük a viszonya.Mert sokszor van az ,h olyanok tudnak helyzetekben segíteni vagy számítanak ,gondolnak rád akiktől nem is várnád.

Jóban kell lenni a világgal és elnézőnek kell lenni mások még elviselhető hibáival.

De ez a lesecaromozás és mindent utálás ami most dívik egyenes út az anyagi és szellemi nyomor felé.

2011. aug. 21. 18:09
 23/33 anonim ***** válasza:
72%

A mezőgazdaság a jelenlegi energiaárak mellet nem lehet rentábilis szubvenciók nélkül csak Afrikában vagy Kínában ahol gombért is dolgoznak.

A sok felsőoktatási intézmény elvileg ki kellene termelje a jövő generációk, kreativitással és szakmai tudással emellet értékes (nyugati) kapcsolatokkal rendelkező, tájékozott, felelősséggel rendelkező vállalkozóit.

Nem pedig utcaseprőket!

2011. aug. 21. 18:16
 24/33 anonim ***** válasza:

„Miért nincs Magyarországon munkahely?”

Mert másból jobban meg lehet élni, mint munkából. Sajnos ez van.

2011. aug. 21. 22:34
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

Sándor 417

"A magyar munkaadók sokkal több embert foglalkoztatnának ha nem kellene irreálisan sok adót és járulékot fizetni a munkásaik jövedelme után."

Ezt az érvet soha nem értettem. Kifejtenéd?

Én sok helyen dolgoztam vezető beosztásban, de eddig mindenhol annyi ember dolgozott, amennyi a rendelések teljesítéséhez szükséges volt. Ha levitték volna nullára a járulékokat, akkor se kellett volna több ember, akkor miért vettünk volna fel? Csak több pénzünk maradt volna haszonként.

2011. aug. 21. 23:02
 26/33 A kérdező kommentje:
tanuljak?minek?nem akarok nagy munkát végezni egy eladónak vagy takarító nőnek szeretnék elmenni.ehhez minek diploma?
2011. aug. 22. 09:33
 27/33 anonim ***** válasza:
Tanulj csak mert ha a Fidesz néhány éven belül mindent rendbe hoz kell majd a szakma:)
2011. aug. 22. 09:51
 28/33 anonim ***** válasza:
10%

Mit hoz rendbe? Te is agy mosott vagy, aki még bedől nekik?

Csak egyre szarabb lesz vegyétek már észre végre...

2011. aug. 22. 15:33
 29/33 anonim ***** válasza:
74%

23,02es nem tudom mit értesz vezető beosztás alatt,de annyi biztos,h sokkal több rendelést is tudnék felvenni ha fejleszteném a cégem nem kis beruházással és néhány ember alkalmazásával és betanításával.De átszámolva a dolgokat az adók és a járulékok akkor annyira lefölöznék a hasznot, h egyszerűen nem éri meg a vesződést.Más vállalkozókkal beszélgetve vannak még így páran.

Ami még szempont a folyton változtatás és a félelem attól ,h vajon jövőre mit találnak még ki odafent amivel még jobban elrugaszkodnak a realitásoktól.

2011. aug. 23. 05:36
 30/33 anonim ***** válasza:
35%

"nem tudom mit értesz vezető beosztás alatt,de annyi biztos,h sokkal több rendelést is tudnék felvenni ha fejleszteném a cégem nem kis beruházással és néhány ember alkalmazásával és betanításával."

Az, hogy mit értek vezető beosztás alatt nem értem, hogyan tartozik a kérdéshez!

Nem értem miért érdekes az, hogy több rendelést tudnál felvenni, ha nincs rendelés! HA eddig 100 a kapacitás és 80 a rendelés, mi változik, ha 150 esz a kapacitásod? Még-jobban kihasználatlan a termelés!

Amíg sokszor azért kell szabadságra küldeni a dolgozókat, mert nincs mit csinálni, addig ennek semmi értelme. Nem tűnt fel az újságokban, hogy sok helyen csökkentették a munkaidőt? Akkor meg miről beszélsz?

Szerinted a járulékcsökkentés plusz foglalkoztatottságot, és ezzel kapacitásnövekedést okoz. De ha országosan mindenki kapacitást növel, akkor ki veszi meg a sok terméket? Ötjük a Dunába?

Nem kis beruházást írsz. A nagy beruházásra honnan lenne mindenkinek pénz? Abból a pár százalék járulékcsökkentésből? Abból nem sok új gépet vennék az biztos! Ha nem mindenki tudja kihasználni a döntést csak a nagypénzűek, az miért jó a társadalomnak?

Az az érzésem, hogy neked lövésed sincs a témáról és a mai magyar valóságról!

2011. aug. 23. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!