Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez lenne a nagy lehetőség ma...

Ez lenne a nagy lehetőség ma Magyarországon?

Figyelt kérdés

10 fővárosi utcaseprői helyre 1000-ren jelentkeztek, közük 100 körüli diplomás...

[link]

2011. aug. 19. 12:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Utolsó:(vagy aki a munkakerülésről beszél)

Éppen arról van szó, hogy tényleg nincs munka, mert egy olyan munkára, amihez nem kell semmilyen képzettség, csak 8 általános, 1000! ember jelentkezik. Megragadják, de mint azt látod, 0,1%-a jut be az embereknek utcaseprésre is. Akik pedig oda mennek, még csak a jéghegy csúcsa, nálunk is 1-1 helyre 50-60 ember jelentkezik(mérnökök)

2011. aug. 19. 14:42
 12/24 anonim ***** válasza:
91%
Már ne is haragudj,de nehogy már 3-5 év tanulás után az utcát menjek seperni, mikor a sok cigány senkiházi szüli tonnaszámra a gyerekeket,és megkockáztatom azt is, hogy egyáltalán általános iskolai végzettségük van.Ezért tanuljak,hogy nulla tudást igénylő fizikai munkát végezzek?Nem érdekel,hogy mennyit fizet,itt nem a pénzről van szó,arról,hogy aki elért egy szintet azzal hogy megkapta a diplomáját,nehogy már sárga meg zöld mellényben álljon ki szemetet szedni az utcára! Felháborító,ez nem munkahely teremtés,hanem az emberek semmibe nézése!!
2011. aug. 19. 14:43
 13/24 anonim ***** válasza:
Abból a 3000 milliárd forintból, amit elkoboztak a MNYP-ból, nyugodtan lehetett volna munkahelyeket teremteni. Például annak a rengeteg mérnöknek, akiket az előttem szóló említett. Ha már értenek hozzá, akkor végeztessünk velük munkát. Kapjanak épületet, felszereléseket, egyeztetni kell a gazdasági szakemberekkel, hogy mit kell termelni és kezdődjék meg a termelés. Aztán lesz termék, amit el lehet adni a szükséges helyekre és jön a bevétel, amit ismét be lehet fektetni újabb munkahelyekre.
2011. aug. 19. 15:01
 14/24 anonim ***** válasza:

"Már ne is haragudj,de nehogy már 3-5 év tanulás után az utcát menjek seperni, mikor a sok cigány senkiházi szüli tonnaszámra a gyerekeket,és megkockáztatom azt is, hogy egyáltalán általános iskolai végzettségük van.Ezért tanuljak,hogy nulla tudást igénylő fizikai munkát végezzek?Nem érdekel,hogy mennyit fizet,itt nem a pénzről van szó,arról,hogy aki elért egy szintet azzal hogy megkapta a diplomáját,nehogy már sárga meg zöld mellényben álljon ki szemetet szedni az utcára! Felháborító,ez nem munkahely teremtés,hanem az emberek semmibe nézése!!"

háborodjál fel, de a felháborodásodért és a diplomáid mutogatásáért nem adnak kenyeret a boltban

és mint írtam, gyakorlatilag jobb a fizetés, mint egy kezdő kormánytisztviselőé ill. ahogy írta egy másik válaszoló a kezdő orvos is kevesebbet kap

2011. aug. 19. 15:07
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

látom nem érted:) mindegy,nem fogok senkit győzködni.de remélem azért azzal tisztában vagy,hogy nem csak orvos és kormánytisztviselő állások vannak amikhez diploma kell:)

én nem mutogatni szeretném a diplomámat,hanem hasznosítani,és hadd ne én legyek már a hibás azért,mert vállaltam,hogy tanulok,viszont ebben az országban semmibe néznek,és nem csak diplomásként.képzeld hogy diploma előtt csináltam egy okj-t,mert ugye bár mindenki arról beszél hogy minek a diploma,szakmát kell csinálni,csináltam,1 évig próbálkoztam munkakereséssel,1 nap tapasztalatom nincsen a nagy szakmámból.úgyhogy nagy értelmét nem látom.itt az a módi,ha minél kevesebb a tudásod,hisz minek tanulj,úgyis csak közmunkás lesz belőled:)

2011. aug. 19. 15:20
 16/24 anonim ***** válasza:
de értem, nekem is van diplomám és végeztem már az utcaseprésnél szarabb melót is vele és hidd el én sem ezért tanultam ennyit, de az éhség nagy úr
2011. aug. 19. 15:21
 17/24 anonim ***** válasza:

"Ez lenne a nagy lehetőség ma Magyarországon?"

Nem. Ez csak egy lehetőség ma, Magyaroroszágon.

2011. aug. 19. 17:23
 18/24 anonim ***** válasza:

"Hát azért. Egy kezdő orvosnak nagyobb tiszteletett, fizetést, megbecsülés jár"

Az jár neki amit kivív magának. A megbecsülés senkinek sem JÁR alanyi jogon.

2011. aug. 19. 19:22
 19/24 anonim ***** válasza:

"Ráadásul nem is fizetnek nekik rosszul!"

Nem hogy nem fizet rosszul, hanem a legjövedelmezőbb ágazat. Én három hónapot voltam a szarvasi Komép várásgazdálkodás szeméttelepén de még sehonnan sem vittem annyit haza mint onnan. Csak sajnos a szerződés lejárta után kellett az állás másnak. Akkora volt a túljelentkezés mint sehol máshol. Csinálni nem kellett semmit, napi két órában tekergettem le műanyag palackok kupakját, de haza hordtam annyit mint a vezérigazgató.

2011. aug. 19. 19:29
 20/24 anonim ***** válasza:

"Éppen arról van szó, hogy tényleg nincs munka, mert egy olyan munkára, amihez nem kell semmilyen képzettség, csak 8 általános, 1000!"

Az ilyen helyekre nem azért jelentkezik ezer ember, mert akkora munkanélküliség (bár az is közrejátszik) de sokan még fel is mondanának egy ilyen zsíros állásért.

2011. aug. 19. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!