"Ha beszállhatnál egy időgépbe és visszamehetnél 1932-be, megölnéd-e Hitlert? "
(Azért van a kérdés idézőjelbe téve mert idéztem Stephen King Holtsáv c. könyvéből...)
Mióta olvastam a Holtsávot nagyon foglalkoztat ez a kérdés...Akár igen, akár nem a válaszod, légyszi indokold meg...
Én sokat olvastam Hitlerről, és ezek alapján úgy gondolom, nem lenne ennek jelentőssége.
Sokan úgy tartják, hogy Hitler személye egyáltalán nem volt fontos a Német nemzetiszocializmus diadalában és a háború kimenetelében.
Sokszor elgondolkodtam azon, hogy a modern időnkben hogyan tudott egy ember, még ha kiválós szónok is volt, egy egész népet ennyire befolyásolni. A válasz: sehogy. A Hitler mögött álló apparátus volt az, aki ezt lehetővé tette, a tömegmanipuláció nagyon változatos eszköztárával.
Sok történész és korabeli leírás szerint Hitler önmagában még a párt vezére sem lehetett volna alkalmas, lobbanékony volt, gátlásos, és a hallgatóság legkisebb nemtetszésére is elveszítette a fejét. Továbbá eszméit minden tudományos alap nélkül kovácsolta össze több forrásból.
Van egy könyv, ami kiváltképp ezzel foglalkozik, Hitler életét taglalja, ha érdekel valakit, előkeresem a címét.
Egy szó mint száz: Hitler csupán kapóra jött azoknak a köröknek, akiknek érdekük volt a késöbbi események kirobbantása
ha megölném akkor sem sikerülne megölni...
mert:
1 visszamegyek hogy megöljem
2 megölöm
3 megváltozik a történelem, valószínűleg meg sem születek ezért vissza sem tudok menni, hogy megöljem
4 tehát Hitler él
1 ezért visszamegyek hogy megöljem...
és jön a 2-es aztán a 3-as aztán a 4-es és újra az 1-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!