Objektív, normális internetes híroldalt magyarul?
Köszönöm a válaszokat, reagálok is mindegyikre, a zöld kéz vagy mi az, mindenkinek ment a részemről :)
Most is sok híroldalt olvasok, de borzalmasan gyenge mindegyik. Ahogy jeleztem is, éveken át volt egy listám, de már a lista élén állók is gyengülnek. Tanultam újságírást meg miegymást (nem dolgozom benne, mert iszonyat gyenge az egész) és nem csupán laikusként minősítem gyengének.
Origo és Index nálam a lista élén volt, de kritikán aluli a hírszerkesztésük.
Abszolút objektív újságírás nem létezhet, de a hír és a vélemény nem keveredhet össze. Most írhatnék ide példát úgy, hogy akármilyen pártállású is valaki, képes legyen belőle meglátni. A hírnek van egy pontos meghatározása és valahogy ilyet ritkán találni.
Másik bajom, hogy az is számít, miből lesz hír. Számomra megdöbbentő, hogy valóban lényeges eseményekről nulla híradás. Azon, hogy a televízióban a líbiai háború 9. vagy 10. helyen szerepel, már nem is meglepő. Viszont a fő híreket és a könnyen elérhető híreket szemezgetve megdöbbenek! Ennyire nem látják, hogy mi a fontos?
Olyanokra gondolok, mint a fontos nemzetközi hírek, a fontos közéleti események országon belül és így tovább.
Mivel a véleményem magam alakítom, nekem ne írja bele egy újságíró, hogy miként látja a történéseket. Az nem híradás, hanem publicisztika. Az újságíró ne írja bele a véleményét, kérdezzen meg szakértőket, érintetteket, de ne okoskodjon. Általában amúgy sem sül ki belőle jó. Példa erre az index tavalyi statisztika napja tudósítás. A statisztika napjáról szóló híradás hemzsegett az alapvető hibáktól. Ha csak nem ért hozzá más minőségében, ne írogasson nekem bele zöldségeket. Vagy írjon, de akkor nem olvasom.
vg.hu-t megnézem, köszönöm.
Az is érdekelne, hogy más melyik hírportált olvassa el rendszeresen. Ha ezt is beírná néhány válaszoló, örömmel fogadnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!