Volt-e joga a Szerencsejáték Zrt-nek közölni, hogy a telitalálatos szelvényt vidéken adták fel?
Irigylem az illetőt, mert nem én nyertem, de ebben a játékban nincsenek személyiségi jogok?
Jómagam például - mivel ezt az országot többnyire irigy emberek lakják (Magamat is közéjük sorolom, mivel azzá váltam.) - csak annyit engednék közölni, hogy "Az ötös lottó 23. heti főnyereménye az előírásoknak megfelelően kifizetésre, illetve átutalásra került"
További kérdés: Ez vajon tényleges nyeremény lesz vagy egyszerűen szoftveres csalás? (Nem zörög a haraszt .. alapon, ugyanis a lottó játék tisztaságáról, illetve tisztátalanságáról sok "városi legenda" kering.)
Ahhoz is joguk van,hogy pontosan megmondják melyik lottózóba került feladásra a szelvény.
Ez még nem sérti a személyi jogokat mivel a feladás helyszínén TÖBB személy is adhatott fel szelvényt tehát nem tudunk kiválasztani egyet.
Akkor lenne személyi jogsértés ha azt mondanák,hogy Kiss Pista 2011.06.X.-én feladta 147.-es számú lottózóba 5db 5-ös lottó szelvényét és még megadják a lakcímet is.
"de ebben a játékban nincsenek személyiségi jogok? "
A személyiségi jogot az Alkotmány védi. Szerinted konkrétan az Alkotmány melyik mondatával ütközik ez a fajta adatközlés?
1-nek igaza van.
A szoftveres csalás legendájára:
két különálló szerveren tárolják a megfogadott szelvények adatait;
mindkét szervert DVD-re archiválják a sorsolás előtt;
sorsolás után mind a négy helyen szerepelnie kell a nyertes szelvény adatainak.
DVD-t meghackelni szerintem nem igazán lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!