Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért ilyen negatív és rosszin...

Miért ilyen negatív és rosszindulatú a magyar mentalitás?

Figyelt kérdés

Tapasztalatból írom. Rengeteg emberrel találkoztam már, nagy részük savanyú, megkeseredett, befásult, megtört, rosszindulatú, mogorva. Lehet más országokban is ilyenek, nem tudom, azért írtam magyar mentalitást, mert csak magyarországi emberekkel találkoztam még. Ha világszinten ilyen a legtöbb ember, akkor aszerint kell értelmezni a kérdésem.

Én arra gondolok, hogy talán a sok munka, a pénz, az elnyomás, de gondolom valaki jobban is meg tudja fogalmazni.

2011. jún. 3. 11:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
21%

Az emberek egy olyan rendszerre váynak, ahol jótett helyébe jót várhatnak. Ezzel szemben Magyarországon azt látod, hogy hiába vagy tisztességes, szorgalmas, becsületes és próbálsz megértő lenni másokkal, csak kiröhögnek érte és évről évre lejjebb csúszol megélhetés szempontjából.

Ezzel szemben a deviancia, az önzőség, a rombolás, a bűnözés és a korrupció virágzik nálunk.

Mondanom sem kell, hogy elég kiábrándító tud lenni az emberek számára, amikor azt tapasztalják az életben, hogy a jó jár rosszul, a rossz pedig virágozhat. Ez a baj nálunk és ezért van ennyi mogorva ember. Elkeseríti őket, hogy rosszul mennek a dolgok és nem tehetnek semmit, hogy jobb legyen.

2011. jún. 3. 12:28
 12/16 anonim ***** válasza:
vágynak*
2011. jún. 3. 12:30
 13/16 anonim ***** válasza:
8%
Aki pedig azzal jön hogy fekete Afrikában pénz nélkül is boldogok:Igen,lehet hogy boldogok mert ott tudják hogy úgy se tud semmi változni.De itt Európa közepén lehetne változás,ha nem ilyen lenne a politikai elit.
2011. jún. 3. 12:50
 14/16 anonim ***** válasza:
63%

"Miért ilyen negatív és rosszindulatú a magyar mentalitás?"

Nem negatív és rosszindulatú. Ne keverd a GYK keserű lúzereit az egész országgal.

"Én arra gondolok, hogy talán a sok munka, a pénz, az elnyomás"

A világ népeinek 3/4-e szívesen cserélne a magyarországi "elnyomással" és "sok munkával".

2011. jún. 3. 20:04
 15/16 TappancsMancs ***** válasza:

"A munka helyeken nem nagyon barátkoznak az aemberek,sokan azt sem tudják egymásról hogy hol lakik van e felesége és ilyenek!Ott nem beszélik meg hogy ki hova megy nyaralni,pontossan aezért hogy ne legyen irigség és féltékenykedés!Pontossan ezért sok helyen már rögzitve van a munkaszerződésben hogy pletkya=kirugás!!!"

Na ezt nem nevezném példa értékűnek azért.

2013. febr. 7. 12:46
 16/16 anonim ***** válasza:

A 13-as jó dolgot mondott.

A biztos rossz tudata jobb, mint a bizonytalanság.

Nálunk az előző rendszerben az emberek tudták,hogy nem most fog változni vagy nem is lehet megváltoztatni.

Kevesebben sóvárogtak,mert tudták,hogy elérhetetlen.

Most nyitva vannak az ajtók,elhúzták a mézes madzagot, de a legtöbb ember számára elérhetetlen.

Ez feszültséget generál !

Vágyakat,igényeket támasztottak,de a lehetőségek a megvalósításukra még mindig nem olyanok, mint amilyenek ígértek,reméltek,hitek az emberek.

Ebből csalódottság,elégedetlenség származik.

Közelítünk már a magyar pesszimizmushoz ...?

2014. febr. 26. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!