Hogy áll az egyházakkal a helyzet?
Tervezik kiebrudalni az országból a szekta jellegű, ártalmas csoportokat? Németországban sikerült egy bizonyos ilyen tömörülést korlátozni, nálunk is fogják? Én nagyon örülnék ennek!
Anno olvastam, hogy az ilyen jellegű csoportokat a titkosszolgálat figyeli. Ez még mindig így van? Olyan jó lenne, ha igen!
Válaszokat köszi!
Nagyon...bizony-bizony...
Olvasgass kicsit róluk, és ott a youtube...
Kényes pont ez, mert ugye vallás-, meggyőződési- meg minden egyéb szabadságban élünk, de sokan pont ezzel, a széles jogokkal élnek vissza, nem ritka, hogy pár ember üzleti célból vállalkozást alapít, MLM tevékenységet folytat, drogdílerkedést, saját magát/sci-fijét/cégét népszerűsíti "vallás" és "egyház" címszavak alatt. Én maximálisan egyetértek ezekkel a készülő javaslatokkal, egyetlen bajom velük, hogy nem korábban kezdték el felgöngyölíteni őket, csak most, a válságban, amikor végre racionalizálják a költségvetést.
Viszont elég kényes meghúzni a határt, mi számít szektának és mi vallásnak, szerintem egy vallás a több száz, vagy inkább több ezer éves egyházaknál kezdődik. Nem hiszem, hogy egyhamar lesz ebből törvény, még 5x megrágják a bizottságok, 10x visszadobja az AB...
Jah, nagy meccs lesz az érdekcsoportok között.
Már gyökerestől kellett volna ezt a borzalmat itthon (is) elfojtani, nem kellett volna bejegyezni a '90-es évek legelején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!