Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek a magyar orvosok...

Szerintetek a magyar orvosok betartják a fenyegetőzésüket, és tényleg elmennek, ha januárig nem kapnak fizetésemelést?

Figyelt kérdés
Szerintem ez nevetséges hiszti.
2011. máj. 25. 15:36
 1/10 anonim ***** válasza:
43%
Nem fognak tömegesen felmondani. Láttál te már szegény orvost aki nem tudja kifizetni a gázszámlát?
2011. máj. 25. 15:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát erről van szó. Most hisztiznek kicsit, aztán megy minden úgy, ahogy volt. Aztán persze jön a szöveg, hogy ha magasabb lenne a fizetésük, nem kérnének hálapénzt. Ó dehogynem. Telhetetlen az ember, miért ne kérné el, ha azzal több lehet neki? A szerencsétlen páciens meg inkább fizet, mert ha nem, könnyen megnézheti magát (tapasztalat).
2011. máj. 25. 15:46
 3/10 anonim ***** válasza:
24%

Nem tudom, de szerintem úgy kéne diplomát adni a kezükbe, hogy vállalják, hogy X évig Magyarországban dolgoznak.

Ha a kitaníttatásukat mondjuk kevésbé támogatná az állam, az azért nem volna jó, mert akkor nem jelentkezne senki orvosira. Szóval valami feltételhez kellene kötni a diploma kiadását. És külföldre csak rövidebb tanulmányutakra mehessenek amíg nem dolgoztak mondjuk 15-20 évet itthon. Ilyesmit kéne...

Én nagyon ritkán megyek orvoshoz, csak ha nagyon muszáj, és komoly bajom van. De így sem foglalkoztak velem még sehol alaposan. Én kérdeztem az orvosoktól, hogy nem-e ez a bajom, vagy amaz... Szóval hányaveti munkát végez a nagy részük.

Aki lelkiismeretesen foglalkozott velem, az meg le volt fizetve. Kénytelen voltam...

Ja és a magánfogorvosok, akikben még megtudok bízni, de ugye azok is iszonyú drágák.

Esetleg legyen fizetős minden orvosi ellátás, de szabályozva az orvosok árképzési módszerét, szóval magyar fizetésekhez legyen igazítva, némi egymás közti versennyel persze. A TB-rendszert meg szüntessék be! Tehát ne vonjanak le tőlem ilyen-olyan pénzeket orvosi ellátás ürügyén. Azt mindenki spórolja meg magának, és ha beteg lesz, fizesse magának az orvost. Így majd a kereslet-kínálat segít mindenki baján.

2011. máj. 25. 15:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Befogják. Már beadták a fiatal orvosok a felmondásukat (elsősorban ez a rezidensszövetség akciója, tehát a fiatal orvosokat érinti). Az egyetem után az orvosok 70%-a rögtön kimegy külföldre. Szakképzés után ez az arány még magasabb. Katasztrofális az, ami az egészségügyben megy.Amúgy nem az ő ötletük, Csehországban is bevált.
2011. máj. 25. 16:02
 5/10 anonim ***** válasza:

"Láttál te már szegény orvost aki nem tudja kifizetni a gázszámlát?"

Igen. És a diploma megszerzése után rezidensként FIZETÉS NÉLKÜL dolgozva ez elég nehéz feladat. A 3 év rezidens időszak után kezdő szakorvosként brutto(!!!) 80ezer forintból lakást kell bérelni, rezsit fizetni, kajálni, ruházkodni, és néha jó lenne egy moziba elmenni...

Tudom, van aki még kevesebből él. De egy orvos igen sokat és keményen tanult, hogy ennyi pénzből nyomoroghasson. Talán előbb változtatni kellene ezen, és csak utána fellépni olyan igényekkel, hogy maradjon itthon.

Hiszen ha érdemes, akkor itthon fog maradni...

(Érdekes, hogy például a frissen végzett CO hegesztőket senki sem akarja itthon tartani... Pedig azokat is a mi adónkból képezték ki, és tömegével mennek ki Németországba dolgozni, 4-6-szor annyiért, mint itthon.)

Pedro

2011. máj. 25. 16:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon gáz amit a fiatal orvosoknak fizetnek.

Ismerek körzeti orvost aki alá 3 falu tartozik és vagy 60 tanya.72 éves és bármikor kihívható, mert jön az ócska Lada niváján és megvizsgál és gyógyszer ír fel vagy ad vagy beutal szakrendelésre.Ha abba hagyja 100as , hogy nem lesz senki helyette.

Az orvosi hivatáson belül is széles a skála azt nézve ki mennyit is keres, de ha ügyes és lelkiismeretesen végzi a dolgát mind boldogul.

Az a rendőr aki a kedvezményekért választja a hivatását, nincs mit keressen a rendőrök között, mint ahogy az orvos sem azért tanul, hogy meggazduljon. De azért ennél amit kapnak a kezdő orvosok, sokkal több jár nekik.

2011. máj. 25. 17:41
 7/10 anonim ***** válasza:
31%

"Nagyon gáz amit a fiatal orvosoknak fizetnek"

És kiknek fizetnek sokat?

2011. máj. 25. 17:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Gáz ez az ország ahogy van! Szégyen!
2011. máj. 27. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Ellenben ismerek 44 éves nőgyógyászt aki 1(egy) nap alatt keres annyit mint az aszisztense (aki a feleségem) egy hónap alatt.
2011. máj. 27. 15:11
 10/10 liet88 válasza:

Most végzős ismerőseim kb 75-80%-a külföldön kezdi meg a rezidensképzést. Én jövőre végzek, embereken segíteni jöttem erre a szakra, de látom hogy itthon ha nem fogadok majd el később hálapénzt nem fogok soha megélni(hálapénzért meg nem dolgoznék, undorító az egész). Külföldre nem akarok menni mert ez az ország a hazám, itt van a családom és a barátaim, ergo csak az marad hogy átképzem magam valami más szakra. Nagyon nem lesz se orvos, se ápoló ebben az országban, nem meggazdagodni akarnánk a fizetésből csak megélni, hivatástudatért nem fognak cipőt adni a gyerekemnek a boltban. A fizetés meg csak egy dolog ebben az egész rothadó hazai egészségügyben, sok kórházban mindennapos gond hogy nincs szappan(!!!!!) vagy kéztörlő mert arra már nem maradt pénz. A műtőben nincs műtőasztal, csak egy gipszelő asztalt fogtak be ilyen célra sok eszköz 15-20 éves vagy még öregebb, műtét közben szenvednek vele a dokik hogy valahogy működőképessé tegyék , 10 évnél öregebb mentőautókkal mentenek életet a mentősök, 36 órát dolgozatnak egyfolytában miközben ezt hazai és uniós jogszabályok tiltják, most vették el a délutáni pótlékot, az éjszakait meg megfelezték.

Ezt a rendszert csak a dolgozók elkötelezettsége, emberszeretete tartja még egyben

2011. szept. 14. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!