Mi a legfontosabb szerintetek Magyarországon?
1. oktatás
2. egészségügy
3. honvédelem
4. nyugdíj
5. K+F
stb.
Szerintetek mi a legfontosabb, mire kellene a legtöbbet költeni? Ti hogy állítanátok fel a sorrendet és miért olyanra?
ma 19:30
A pályakezdő, ha nem őrült, akkor már most félrerak nyugdíjra, mert biztosan nem lesz állami nyugdíj 40-50 év múlva.
Az állami nyugdíj történelmi tévedés volt, különösen az olyan bőkezű nyugdíjrendszer, mint a mostani.
Minden társadalomban kb. hasonló az eltartottak aránya. Ezek egy része nyugdíjas, más része gyerek/fiatal. Ahol sok a nyugdíjas, ott kevés a gyerek és fordítva. Ez hosszú évtizedek tapasztalata. Nem nehéz megérteni, hogy melyik változat az előremutató és melyik vezet a pusztulásba.
Viszont a nyugdíjak csökkentését és a nyugdíjasok körének szűkítését minél előbb el kellene kezdeni.
1. munkahelyteremtés
2. oktatás
3. még 1X oktatás :)
4. K+F
5. nyugdíj
"Ti hogy állítanátok fel a sorrendet és miért olyanra?"
Mert így látom jónak :)
"Ezért kéne megszüntetni a nyugdíjat,"
apád csinált volna helyetted széklábat :)
megszüntetni? tudod te, hogy mivel járna?
Igen, a munkahelyteremtés.
A nyugdíj megszüntetésével nem értek egyet. Mondjuk én már azt szerintem meg se fogom élni, most vagyok 19 éves. Hogy a francba lehet 40-45éveket dolgozni?
1.K+F a klímaváltozásra való felkészülés, alternatív energiaforrások
2.Mezőgazdaság, átállás más meleg éghajlatot kedvelő növények termesztésére
3.Oktatás, életfelfogás, életszemlélet váltás
4.egészségügy az drasztikus és hirtelen bekövetkező időjárási jelenségek megviselik a szervezetet, így még rosszabb lesz a betegek állapota, kor szülések lehetnek stb.
5. nyugdíj, ha lesz miből, akkor fizetik
6. honvédelem, az is fontos lesz, hogy megvédjük vízkészleteinket, a földjeinket, és védekezzünk a klímamenekültek ellen.
A K+F-et tenném szívem szerint az első helyre. De az most épp egy hatalmas pénzmosoda. Dolgoztam K+F projectben. Kb. 3 hónapig tartott a meló úgy, hogy mellette mást is csináltam. És a főnökeim ezért 90 milliót kaszáltak.
Most épp egy másik K+F projectben vagyok benne. Ez egy 3 éves dolog. 240 milliót ad bele az állam. Cserébe én meg még vagy 5-6 másik kolléga a főnök másik cégének végzünk munkát, de ebbe a projectbe van elszámolva.
Sajnos az összes többi is ilyen. Beleönthetnél 1 trilliót, akkor sem változna semmi. Csak akkor nem 3 milla lenne a digitális tábla a terembe, hanem 130 milla. Stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!