Van olyan magyar ünnep?
Augusztus 20.
Szerintem a többi ünnep sem ilyen. Azok a forradalmak, amiket kirobbantottunk tényleg bukottak lettek, de az a hullám, amit elindítottunk velünk hatalmas vízmennyiséget kavart fel.
Csupán úgy kellene hozzáállni, hogy nálunk voltak olyan hős férfiak, akik képesek voltak letépni láncaikat és kardot ragadni a megszálló hatalmak ellen. Ilyenek nem sok népnek adatnak meg. Legyünk rájuk büszkék, mert önzetlenségük és hazaszeretetük jó példa lehet mindannyiunk számára.
Úgy van nameny jól beszéltél!
:)
Ha le is verték a forradalmainkat, de ezek a forradalmak mindig összefogást és nemzeti kohéziót teremtettek és el lett ismerve szerte a világban a bátorságunk és az áldozatkészségünk ,ami által szimpátiának örvendhettünk.
Szerintem már ez nagy siker volt számunkra annak ellenére, h a csúnya gonosz elnyomók végül is nagy túlerejüknek köszönhetően, legyőztek minket.
Az ünnepek a magyarságtudatról és az összefogásról szólnak, felül emelkedve a mindennapi gyarló kicsinységeken, és kicsinyességeken.
Uff!
beszéletem
Azért azt se hagyjuk figyelmen kívül , hogy István királyunknak nem volt kétharmados többsége .Idegen segédlettel lett Ő a befutó az állásra:)
1848 as forradalomban lehet, h elméletben megvolt a kétharmad de ami a tevőleges hozzáállást illeti 70% úgy viszonyult:...ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni...Szóval a többség nem kapkodta el a részvételt a harcokban, hacsak el nem csípték erőszakkal regrutának.
1956ban is sokkal többen maradtak otthon a lakásaikban bőrüket féltve, mint akik részt kívántak venni , a harcokban és a felvonulásokban.
Sokkal nagyobb áldozatokat , hozott a magyar nép az első és a második világháborúkban mint a saját forradalmaikban.
Ennek ellenére ünnepeinken jó gondolni arra , hogy voltak olyan idők,amikor még egészséges nemzeti önérzetünk volt és nagyjából össze tudtunk fogni a magyar érdekekért.
Ami most ,bár bízunk, benne mégis szinte csoda lenne.
pusztai szittya:
igen, ez sajnos tipikus :) :
"Nem rebellis a magyar korán reggel — sopánkodott Jókai, ki Bulyovszkyval egyetemben amellett volt, hogy mintsem nevetségessé váljanak, inkább ne csináljanak semmit."
Azért több nézőpontból is lehet nézni a dolgokat!
1848-at sem buktuk el. A forradalom és szabadságharc elbukott, de a jogok és követelések, amik akkor megfogalmazódtak, 10-20 éven belül valóra váltak.
1956-ot sem buktuk el. A felkelést ugyan leverték, de a sztálinista Rákosi uralma végleg megszűnt, és a diktatúra is nagyban enyhült.
Nem is tudom ki mondta, de igaz, és ha másra nem, erre büszkének kéne lenni:
"A magyarság soha egyetlen ellenségét legyőzni nem tudta - de mindet túlélte!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!