Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Más Fiatalokat (értsd: 20 év...

Más Fiatalokat (értsd: 20 év alatti) is érdekel a politika? Nem csak olyan felszínesen, hanem tényleg belefolyva?

Figyelt kérdés

Kezdem úgy érezni én vagyok az egyetlen.. A szűk családi kör támad miatta, mivel ők politika ellenesek, és a többi pedig óriási Fideszes.

Én pedig csak erről tudok beszélni, de senkit sem érdekel a téma.

Meg mindenki avval jön hogy ehhez még fiatalok.. 16-18 évesek és fiatalok hozzá, a következő választásokon már ott vannak a fülkébe és szavaznak, de azt sem tudják merre hány óra!

Szerintem fel kéne már ébredni! Csak a fiatalok változtathatnak. Mert az idős emberek már bele vannak fásulva, egy a miniszterelnök Úrtól kapott levél olyan szinten lekenyerezte őket, hogy Orbán Viktor atombombát is dobhatna rájuk akkor is ő az Igazságos.

2011. máj. 8. 10:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Engem nagyon érdekel a politika, főleg, hogy a családom eléggé kötődik néhány politikushoz(kapcsolatnak jók lesznek).

Én sem akarlak megbántani, de a MAI lányokról nekem is hasonló a véleményem, mint a többi válaszolónak. Az anyám korosztálya még közel volt a férfiakhoz, de ma már elég nagy a szakadék. Nekem az a tapasztalatom, hogy a fiúk közül 10 emberből 5 foglalkozik mélyen a politikával, a lányok közül pedig 1-2.

Ez még rendben lenne, de nagyon sok olyan lányt ismerek, aki azt HISZI, hogy ért a politikához, aztán még ő van megsértve, ha az érvem üti az övét, de ez már egy másik kategória :D

Engem az bánt leginkább, hogy valószínűleg már 14 évesen többet tudtam a politikáról, mint egy átlag felnőtt, köszönhetően a családom politikai kapcsolatainak és annak, hogy anyám egy kicsit elitista, amiből az következett, hogy nekem mindig a lehető legtájékozottabbnak kellett lennem mindenből, mert nem szabad lesüllyednem-ahogy ő fogalmazott- a "prolik" szintjére.

Amúgy 18 vagyok.

2011. máj. 8. 12:57
 12/20 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel a politika... Szoktam tájékozódni, az összes "oldalról"... kuruc, index, tv-híradó....

16F

2011. máj. 8. 13:20
 13/20 A kérdező kommentje:

Wáò szerintem ez egy nagyon jò lehetősèg! Az èn szüleimnek sosem voltak ilyen elvárásai, ezeket èn tartottam magammal szemben! A poltikai elit ismerettsèg is csak akkor jò ha egy nèzetet vallotok!

Hát azèrt nem èrdekli a fiùk felèt a politika. De èrtem miről beszèltek ès igazatok is van, de a nőkben is megvan ugyan ez, csak lehet kevesekben...

2011. máj. 8. 13:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Én 14 éves fiú létemre sokkal jobban értek a politikához, mint rengeteg felnőtt, ami nem tudom honnan jön, a környezetemben senki sem szokott politizálni, és ahogy az egyik válaszoló írta: proli vagyok.
2011. máj. 8. 13:46
 15/20 anonim ***** válasza:
igen
2011. máj. 8. 16:53
 16/20 anonim ***** válasza:

"köszönhetően a családom politikai kapcsolatainak "

Mivel a politikai kapcsolatok az eddigi pártokhoz kötődnek, a tájékozottság sem ment majd fel a bitó alól :)

2011. máj. 8. 16:54
 17/20 anonim ***** válasza:

"Mivel a politikai kapcsolatok az eddigi pártokhoz kötődnek, a tájékozottság sem ment majd fel a bitó alól"

A tájékozottság nem, de a leleményesség és az optimizmus igen (szocializmus alatt Daihatsu)

Egyébként a Fideszes és MSZP-s politikusok gyakran haverkodnak. Ismerünk mi is két olyat, akikről azt hinné az ember, hogy gyűlölik egymást, pedig a kormányváltás után a fideszes segített az mszp-s elődjének elhelyezkedni(nem "úgy", hanem tényleg, egy tisztességes munkában).

Sokan panaszkodnak arra, hogy a parlamentben nagy a széthúzás, a politikusok meg acsarkodnak. Mikor ugyanezeknek elmondom, hogy közülük sokan segítenek az "ellenfélnek", akkor rögtön jön, hogy "Igen, lepaktál az ellenséggel ?! Fújjj..."

Mesterházy meg folyton üvöltözik. Ha esetleg érdekel valakit :D

2011. máj. 8. 18:21
 18/20 A kérdező kommentje:

Köztudott mi megy a frakciók között. Egymás malmára hajtják a szekeret. Sosem volt igazi rendszerváltás az MSZP-Fidesz-SZDSZ-LMP ugyan onnan jöttek. Természetesen egy látszólagos rivalizálásnak meg kell lennie, hogy elkábítsák a népet, a látszólagos ellenzék és minden más. De ezek nincsenek meg, sosem lépett a haladás ösvényére az ország. 40 éve ugyan ott toporgunk.

A legtisztább képet a Gyöngyöspatai felfordulás mutatja. Közös erővel próbálják a Jobbikot szétszaggatni. Az LMP kimegy csokit osztogatni, Gyurcsány Ferenc milliókat adományoz, míg Orbán Viktor médiaháborút indított. Egy picike párt ellen, mégis miért? Mert elkezdett oxigént adagolni a jó népnek, és kezd eltűnni a mérges gáz a levegőből. Egyre többen ébrednek rá mi is folyik körülöttük. Ezért nyíltan a médiával közrefogva 3 párt támad 1et, mert csak így tudnák megállítani a lavinát amit a Jobbik elindított. De nem fog menni!

Biztosan tudom, hogy azok közül akik ide írtak talán jó páran más párttal szimpatizálnak mint én, de ez van. Életkörülmény szüli a szimpatizálást, így mindenkinek más a véleménye.

2011. máj. 8. 19:19
 19/20 anonim ***** válasza:

Leirtad, hogy mi a problema veled:

"Én pedig csak erről tudok beszélni"

Igy persze, hogy negativan allnak hozzad meg mar kerulik veled a beszelgeteseket. Probalj meg tobb oldalu lenni azert. Ez nem egeszseges. Semmi baj nincs azzal, hogy erdekel a politika, de mas is erdekeljen, mert igy bele fogsz orulni. Mindenkinek meg van a sajat dontesi joga es akarmit teszel, masok helyett nem lehet donteni. Nem kell a politikat tul komolyan venni, mert azokbol lesznek a fanatikus, elvakult emberek, akik annyit ernek el a nagy politizalassal, hogy elmarjak a szeretteiket maguk mellol.

2011. máj. 9. 03:13
 20/20 A kérdező kommentje:
Nem ugy èrtettem, hanem mèlyrehatòan, èlvezettel. Ezen kìvül rengeteg mindenről tudok beszèlni, de az nem èrdekel olyan szinten. Hát azèrt nem hiszem, hogy lehet nem komolyan venni a politikát, bárhogy is nèzem emberek èletèről van szò.
2011. máj. 9. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!