Kína tönkremenne gazdaságilag ha?
Igen.
De ha ez máshol következne be, akkor is ugyanilyen hatása lenne.
"Elvégre egyszer már volt lázadás..."
Amit vérbe fojtottak. Az ázsiaiak életfelfogása teljesen más, hidd el ők nem olyan habzó szájúak, mint mi nyugatiak. Ott jobb a munkamorál.
Szerintem amúgy ha ott demokrácia lenne, akkor se menne tönkre, HA valóban működőképes és tartományi szinten összehangolt demokrácia lenne.
Azt még elfelejtettem írni, hogy Kínában nem igazán lesz ilyen átfogó lázadás a közeljövőben, de lehet, hogy még később sem. Ők teljesen máshogy gondolkodnak, mint mi.
Azok, akik fellázadtak régebben, csak a társadalom nagyon szűk részét adták, mert szerintem katona több volt kint az utcán lázadás alatt, mint ők.
Kína egy hatalmas óriás, de agyaglábakon. Mindenki azzal jön, hogy az "usa legnagyobb hitelezője". Ez igaz, viszont jobban rá van szorulva Amerikára, mint fordítva. Ha Kína kivonná a tőkéjét, akkor az amcsik kicsit szarabbul élnének, de hamar megtalálnák a kiutat, hiszen még mindig ők az elsők gazdaságilag. Ezzel szemben Kína nagyon megérezné, ha az USA többé nem ott, hanem mondjuk a szövetséges Indiában gyártatná a sok filléres cipőt stb... Kína egy exportközpontú ország, ami elég huncut dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!