Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Honnan lehet tudni, hogy ki...

Honnan lehet tudni, hogy ki magyar és ki nem?

Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 05:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

Kankalin

"Ha kitudja mondani hibátlanul, hogy cipőfűző akkor magyar."

- Én ki tudom mondani (hosszú-hosszú gyakorlás után) szépen és akcentus nélkül, hogy "Landwirtschaftliche Produktionsgenossenschaft".

AKKOR MOST ÉN NÉMET VAGYOK? :-D

Pedro

2011. márc. 28. 09:45
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Nem az igazolványokat kell megnézni, ez ostobaság. Magyar az, aki annak vallja magát, és mondjuk kötődése is van ide.
2011. márc. 28. 09:45
 13/18 csapacsupa ***** válasza:
Kettővel előttinek: Én úgy tudom kiejteni a német, angol, francia szavakat, hogy azon az anyanyelviek sem érzik az akcentust. Fordítva viszont akárhogy verem beléjük a magyar szavakat, nem működik. A magyar nyelv azért nem egyszerű, nem sajátítható el olyan könnyen, hogy ne érezd egy külföldin az akcentust még évek gyakorlása után sem. Szóval nem, nem vagy német. De ha találsz egy olyan külföldit aki ki tudja mondani szépen, nehézség nélkül azt, hogy cipőfűző, akkor az szinte csoda lesz.
2011. márc. 28. 15:17
 14/18 Dick Esmen ***** válasza:
Megkérdezed Szegedi Csanád-ot...
2011. márc. 28. 17:32
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

csapacsupa

Köszönöm, most megnyugtattál! Kivert a víz, mikor arra gondoltam, hogy ha szépen kimondok külföldiül valamit, akkor már külföldi is lettem... :-D

De akkor ugye az sem lesz magyar, aki szépen tudja mondani, hogy "cipőfűző"?

Nem tudom, mennyire nagy dolog egy szó kiejtését mechanikusan megtanulni. Kb. egy hónapja beszélgettünk egy társaságban egy holland sráccal (angolul), és szerinte a holland "G" hang (ami egy erősen, szinte krákogásszerűen ejtett, "K" és "H" közötti hang, mint Vincent van Gogh nevében) az egyik legnehezebb hangzó a világon. Megmutatta, mi komoly képpel perceken át krákogtunk, majd megleptük a srácot azzal, hogy (szerinte is) tökéletesen ejtettük ezt a nehéz hangzót. Mi meg büszkék voltunk rá, de azért nem gondoltuk magunkról, hogy bármi közünk is lenne a holland nyelvhez. :-D

Pedro

2011. márc. 28. 17:54
 16/18 anonim ***** válasza:
44%
onnan lehet tudni, hogy Vona Gábor eldönti.
2011. márc. 28. 18:07
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Elkötelezettség kérdése. Azé, hogy vállalnál e bármilyen áldozatot is e sorsközösség fennmaradásának és annak jövőjének biztosítása érdekében.

Nem véletlen, hogy az aradi vértanúk között is nem egy van aki még magyarul se tudott, de mégis magyar volt. Ők meghozták az áldozatot.

2011. márc. 29. 01:26
 18/18 J.Tímea válasza:
53%
Onnan lehet tudni,hogy valaki igazi Magyar: irigy,igazságosztó,nem örül semminek amit nem ő ért el és O-4-re kikapott a focipályán a Nemzeti csapata.Hajrá MAGYAROK!
2011. márc. 29. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!