Honnan lehet tudni, hogy ki magyar és ki nem?
Kankalin
"Ha kitudja mondani hibátlanul, hogy cipőfűző akkor magyar."
- Én ki tudom mondani (hosszú-hosszú gyakorlás után) szépen és akcentus nélkül, hogy "Landwirtschaftliche Produktionsgenossenschaft".
AKKOR MOST ÉN NÉMET VAGYOK? :-D
Pedro
csapacsupa
Köszönöm, most megnyugtattál! Kivert a víz, mikor arra gondoltam, hogy ha szépen kimondok külföldiül valamit, akkor már külföldi is lettem... :-D
De akkor ugye az sem lesz magyar, aki szépen tudja mondani, hogy "cipőfűző"?
Nem tudom, mennyire nagy dolog egy szó kiejtését mechanikusan megtanulni. Kb. egy hónapja beszélgettünk egy társaságban egy holland sráccal (angolul), és szerinte a holland "G" hang (ami egy erősen, szinte krákogásszerűen ejtett, "K" és "H" közötti hang, mint Vincent van Gogh nevében) az egyik legnehezebb hangzó a világon. Megmutatta, mi komoly képpel perceken át krákogtunk, majd megleptük a srácot azzal, hogy (szerinte is) tökéletesen ejtettük ezt a nehéz hangzót. Mi meg büszkék voltunk rá, de azért nem gondoltuk magunkról, hogy bármi közünk is lenne a holland nyelvhez. :-D
Pedro
Elkötelezettség kérdése. Azé, hogy vállalnál e bármilyen áldozatot is e sorsközösség fennmaradásának és annak jövőjének biztosítása érdekében.
Nem véletlen, hogy az aradi vértanúk között is nem egy van aki még magyarul se tudott, de mégis magyar volt. Ők meghozták az áldozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!