Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A zöldeknek mért van bajuk az...

A zöldeknek mért van bajuk az atomenergiával?

Figyelt kérdés

Az is megújuló energiaforrás szerintem. Örökké lehetne belőle energiát nyerni, és maga a folyamat amiből az energiát nyerik zöld.

Oké, hogy van sugárzás meg minden, de ha jobban kordában tudnánk tartani, akkor örökké lenne.

2011. márc. 27. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Há me az olyan atombizbasz, meg makkhasadás meg Hirosima!

Nagyjából ilyesmiket szoktak mondani.

2011. márc. 27. 16:37
 2/7 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem a legtisztább energiaforrás..

Meg lehet csinálni megfelelő biztonságúra, bár talán nem mindegy hol..

A hulladékot meg berakod egy ólomkazettába, leviszed egy elhagyott bányába, aztán nem kell arra járni többet.

A japánok is elég jól megcsinálták a hírek ellenére, inkább nem jó helyen.

Egy 6-os földrengés már komoly, sok minden dől, eggyel erősebb az 10*-es(!), ez meg 8,9-es volt, majdnem 1000*-es! Igaz, a tengerben volt, nem pont ott, ahol az erőmű.

És hát a megszületésünkben is benne van a rövidebb élet kockázata, vállalni kell, mint sok mást.

A lényeg, mint mindenben: az elfogadható kockázat..

2011. márc. 27. 16:49
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

Mert ha netán valami történik, mint ahogy most is, óriási károkat tud okozni, és nem csak az emberekre kellene gondolni, hanem például mekkora kárt tehet az ottani vízi élőlényekkel a sugárzás, milyen hatással lehet a növényekre.

Az uránt ki kell bányászni, (és egyszer az is elfog fogyni) majd az elhasznált elemeket elásni,(ezzel szennyezve a környezetet) ez miért lenne tiszta? Tiszta a nap, a szél, a víz, és a geotermikus energia mert könnyen hozzáférhetőek, korlátlanok és nem maradnak utána mérgező anyagok, vagy gázok.

2011. márc. 27. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Nem azért, de kérdező: tisztában vagy, hogy mi a megújuló energiaforrás? Mert az atomenergia egyáltalán nem az!

Azt is ki kell bányászni, nem magától terem meg.

Megértem, hogy te sem csíped a sötétzöldeket, de akkor, legalább legyél jártass a témában.

2011. márc. 27. 18:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy ki kell bányászni, de lényegesen nagyobb energia nyerhető egységnyi uránból mint szénből. Lényegesen nagyobb. Oké, legyen szél erőmű meg minden féle, de azokat sem lehet akárhova építeni, és messze nem termel annyi energiát, mint egy atomerőmű.

Oké, radioaktív meg minden. De amint írtam is, maga a folyamatból nyert energia az emberi tényezők nélkül (mert ugye bár az emberi tényező a legnagyobb a hibáknál) nézve természetes, hatalmas energia rejlik benn, és az elhasznált rádióaktív cuccokat tényleg lelehet dobni jó mélyre.

2011. márc. 27. 21:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:40 vagyok.

Te most magadat győzködöd, hogy jó az atomenergia de valójában te sem hiszel benne, "elásni jó mélyre":-)

2011. márc. 27. 23:31
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
mert a legtöbb zöld aktivista meg ilyenek ostobák. Hallanak valamit és rögtön el is hiszik... Pl. ott vannak a szélerőművek, annyira támogatják... de abba nem gondol bele állítom a 80%-uk, hogy mi van akkor ha teleraknak vele mindent, aztán ledarál egy madarat, vagy többet... napenergia is még eléggé gyerekcipőben jár, nincs nap, nincs áram, a tárolása meg körülményes amúgy is stb... jelenleg az atomenergiánál nem nagyon lehet jobbat mondani
2011. ápr. 3. 13:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!