Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A Fidesz kijelentette "nincs...

A Fidesz kijelentette "nincs cigány bűnözés" Akkor ez mi?

Figyelt kérdés

Elmesélném a mai napi kis történetemet.

Busszal hazafelé félúton felszállt pár fiatal cigány gyerek, leültek hátra. Egész úton tőluk volt hangos a busz. Felváltva hangoztatták ezeket: "Éljen a Jobbik, mi?", "büdös nácik vagytok", "rasszista nép ez", "majd megtanuljátok mi az a balsors", "majd eljön az idő, ne féljetek"..és még hasonló szépeket magyaráztak.

Egyszer csak én elkövettem egy "hibát". Hátranéztem és egyből vissza. Elkezdtek dobálni mindenféle összegyűrt kemény papír galacsinnal.

Először nem vettem észre. Arra lettem figyelmes, hogy koppan a fejemen valami. Olyan 5-ször dobálhattak meg valamivel. Persze közben magyarázták az intelligens trágárságaikat. Épp leszállni készültek, és mellettem álltak meg - várva, hogy leszálljanak. A leghangosabbik mondta nekem: "nem én dobáltalak amúgy".

Addigra bennem kicsit felment már a pumpa. Amúgy is elég vehemens természet vagyok, kiállok magamért mindig. Rávágtam: "Engem nem érdekel, hogy ki volt, miért kellett dobálni?". Az csak ismételgette, hogy nem is ő volt. Aztán elkezdte megint mondani a beszédét: "Ettől lesz szebb jövő, ettől ettől?" Erre én hülye: "Hát tőletek biztos nem lesz szebb." Ekkor kaptam egy addigi legerősebb dobást a homlokomra. Az eléggé fájt, mit ne mondjak.

A legszebb, hogy az emberek, mint a robot, csak néztek előre, meg sem mozdult senki. Akárki akármit mond, egy rendes ember azért felszólal, hogy legalább hagyják abba, persze normálisan. De nem, senki. Legalább akkor szólhattak volna, hogy héj te, dobálnak, vedd észre. De még persze azt sem. Ez számomra a legszomorúbb dolog ebben. Miért kell ezektől félnünk? Tudják, hogy megfélemlítenek bennünket, ezért csinálják. Mi lesz legközelebb? Most már felismernek, egy célpont is lehetek ezek után nekik. Mi van, ha legközelebb kórházban végzem? Félek...

Félreértés ne essék, a tipikus cigányokkal van itt a gond, nem a normális, nem majmok között szocializálódott fajról. Aki normálisan viselkedik cigány létére, azzal semmi bajom az ég világon. De gondolom senkinek sem kell ezt az aljasabb réteget bemutatni.

Köszönöm

2011. márc. 23. 12:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Hát igen, ebből is látszik, hogy mennyire összetartanak a magyarok itt az országunkban.

Tegyük fel, a buszon mindenki kiállt volna magáért. Nem is értem, hanem úgy egészében mindenkiért, mert nem ellenem irányult az ő szónoklatuk, hanem úgy a világba(csak persze én rájuk néztem), akkor elkussoltak volna és kész. Nem hiszem, hogy kb 40 ember ellen fel tudnának lépni ott hirtelen. Én legalábbis ilyen vagyok. Ha látnám, hogy valakit ok nélkül bántanak, akkor normálisan kiállok a másikért. Ezt kellene mindenkinek tennie. Egységesen, bátran, határozottan. De ez sajnos nem így megy...itt az emberek félnek tőlük, pedig, ha kiállnánk egymásért, magunkért, egyáltalán az embertársainkért, akkor nem engednének meg maguknak ilyet. Legalábbis nekem ez a véleményem.

2011. márc. 23. 15:30
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Na figyelj. A cigányok többsége lop, csal, hazudik és nem tartja be az együttélési szabályokat, ennek ellenére nincs cigánybűnözés, ahogy magyarbűnözés sincs, és semmilyen nemzetiségi bűnözés nincs. Ilyen nincs. Lehet hangoskodni, hogy ilyen bűnözés, meg olyan bűnözés, de emberek megbélyegzése nem szép dolog. Persze, többségüknek a vérükben van, a törvény pedig nem elég kemény, és már a töke tele van mindenkinek velük, erre játszik rá pl. a Jobbik. De attól még nemzetiségi bűnözési formák nem léteznek.
2011. márc. 23. 15:46
 13/19 anonim ***** válasza:

Cigánybűnözés igenis van .

[link]

Sajnos kevés az ilyen cigány aki itt beszél ...

Egyébként meg sajnos az a baj , hogy tényleg nem fognak össze az ilyenek ellen az emberek . Sajnos rendszeres hogy buszon valakibe belekötnek és sajnos szinte sose áll fel 4-5-sok ember pl a buszon hogy elkergesse ezeket a semmirekellőket a p.csába .

Meg van félemlítve a magyar ember , pedig ha egyként felszólalana ilyenkor az busz nagy része akkor fülüket farkukat behúznák . De tény hogy egyedül én se mennék oda pattogni 4-5 kancigánynak mert tuti megböknek , az meg kell a francnak ...

2011. márc. 23. 15:56
 14/19 anonim ***** válasza:

A kérdező, és jó pár válaszoló is leírta, hogy mi a valódi baj ebben az országban. Az, hogy a cigányok összetartanak, a magyar viszont önző, és még csak véletlenül sem áll oda a másik mellé, ha az bajba kerül. Amíg pedig így viselkedünk, addig ne várjunk változást. Gyáva népnek nincs hazája, és amíg mindenki úgy gondolkodik, hogy "ha nekem rossz, legyen a szomszédomnak még rosszabb", addig semmi nem is fog változni. A cigányok elleni hangulatot a félelem generálja, amivel a cigány vissza is él. Ez nem most kezdődött, évtizedek kellettek hozzá, hogy kialakuljon.

A kérdező által leírt történetet én egyébként semmilyen bűnözés kategóriájába nem sorolnám, ez szimpla kötekedés, és hálistennek azon kívül, hogy nem esik az embernek jól, más baja nem lesz tőle. Egyébként ha már itt tartunk, sajnos tapasztalat, hogy a fehér bőrű tizenévesek között is rengeteg olyan akad a buszokon, akiknek csapatban hatalmas szájuk van, és bárkibe belekötnek, ha nem tetszik nekik az illető ruhája/nézése/feje/bármije. Ehhez nem kell feltétlenül cigánynak lenni.

2011. márc. 23. 16:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Megdobáltak papírgalacsinnal? Ne legyél már szánalmas! Papírral!

Te jó ég! Hogy élted túl?

Engem meg, minden ok nélkül csak a hecc kedvérét akartak már magyarok és cigányok is megverni. Csak úgy, mert kötözködni akartak.

Na ilyenkor mi van?

Semmi. Tapló barmok mindenütt vannak. Csak valahol több van belőlük.

2011. márc. 23. 16:30
 16/19 A kérdező kommentje:

"Na figyelj. A cigányok többsége lop, csal, hazudik és nem tartja be az együttélési szabályokat, ennek ellenére nincs cigánybűnözés, ahogy magyarbűnözés sincs, és semmilyen nemzetiségi bűnözés nincs. Ilyen nincs. Lehet hangoskodni, hogy ilyen bűnözés, meg olyan bűnözés, de emberek megbélyegzése nem szép dolog. Persze, többségüknek a vérükben van, a törvény pedig nem elég kemény, és már a töke tele van mindenkinek velük, erre játszik rá pl. a Jobbik. De attól még nemzetiségi bűnözési formák nem léteznek."

Ha neked is ez a véleményed, akkor nem értem, hogy miért állítod ugyanakkor azt, hogy nincs cigány bűnözés.

Én sem azt mondtam, hogy az összes cigány bűnöző. Mert nem. Sok cigány normális emberek között nőtt föl, és sokan többet érnek egy magyarnál is. A cigányok egy fajtájának(több a tipikus cigány, mint a normális, azt tegyük hozzá) a bűnöző hajlamát feltételeztem, nem az összesét.

Mégegyszer hangsúlyoznám, hogy én is tisztában vagyok ennek a történetnek a csekélységével. Persze ez nem bűnözés. De ha mondjuk nem a buszon lettem volna, és akkor történik, szerintem többet is kaptam volna. Ez

2011. márc. 23. 16:33
 17/19 A kérdező kommentje:

16:30

Nem hinném, hogy szánalmas lennék. Ha egy darab kő lett volna nála, nekem dobja, állítom.

egyébként igen, papírgalacsin...

Ne úgy képzeld el, mint mikor az osztálytársadat dobáltad heccből egy kis összegöngyölt papírral.

Nem írtam azt, hogy meghaltam, de aranyos vagy, túléltem, látod, még írni is tudok.

Nem tudom, hogy te mit csináltál volna, vagy hogy reagáltál volna erre...nem hinném, hogy örültél volna neki. És az utolsó dobás igenis fájt. De akkor sem ez volt a lényeg, hanem hogy mindenki csak végignézte ezt, mert ők ezt megtehetik akárhol büntetlenül.

2011. márc. 23. 16:36
 18/19 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem egy közösséget ne írjunk le. Te se örülnél, ha magyarbűnözőnek tartanának.

A cigányok között a becsületes pedig ritka mint a fehér holló, nem tartják be az együttélés szabályait, tehát jogos bárki felháborodása, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére sem szabad egy közösséget megbélyegezni.

2011. márc. 23. 16:38
 19/19 A kérdező kommentje:

16:38

Értem az álláspontodat, és én is ezt mondom, viszont ezzel meg is vannak bélyegezve már, nem?

Egy nagy része a cigányoknak ilyen. Őket kellene fegyelemre tanítani. Viszont ahhoz az kellene, hogy ne higgyék azt, hogy bármit megtehetnek. Én csak ezt mondom.

Kicsit azért elővenném a Jobbikot. Mert ők sem azt mondják, hogy minden cigány bűnöző. Ők is csak ezekre értik, amit te is leírtál, és még sokan mások. Ezzel Magyarországon igenis gond van.

2011. márc. 23. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!