Lehetséges, hogy a világválság egy nagyobb háborúhoz vezet majd? Lehetséges, hogy lesz egy 3. világháború megoldásként?
Remélem, nem értesz félre, de én, mint minden épeszű, normális ember, bízom abban, hogy nem lesz 3. világháború. Persze sajnos ez nem rajtunk múlik viszont pont ma „találkoztam” egy Einstein-idézettel; íme:
„Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút mivel fogják megvívni, de azt biztosan tudom, hogy a negyediket botokkal és kövekkel.”
Szerintem nagyon elgondolkodtató szavak. Bár a politikusok is megértenék.
Persze, hogy lehetséges. Bármelyik pilanatban léehetséges. Amióta befejeződött a II. vh., azóta egyfolytában van esély a 3.-ra.
Egyébként milyen válság? Arra a szándékos banki manipulációs sorozatra gondolsz, ami egyrészt korántsem veszélyes, másrészt pedig mindenki túldimenzionálja?
Ez csak egy ócska kifogás mindenkinek ( az egyszerű vállalkozótól a politikusokig), hogy megszorításokat tegyenek, illetve hogy emeljék az áraikat.
Nem válság ez, csak egy kis (szándékos) megingás.
Válság csak akkor lesz belőle, ha az "istenadta nép" - SZOKÁSÁHOZ HÍVEN - elkezd rajta pánikolni.
A 30-as évek derekán sem lett volna világgazdasági válság, ha a tömegek nem pánikoltak volna be bizonyos hírek hallatára. (Amit persze bizonyos körök szándékosan gerjesztettek!)
Persze, hogy lehetséges. Ha azonban egy kicsit körülnézel, akkor azt látod, hogy a világ politikusai gőzerővel dolgoznak azon, hogy egyenesbe hozzák a világ gazdaságát. Szerintem ne legyünk már ilyen borúlátóak!
-illéspityu-
A 11:14-es válaszolónak szetem igaza van.Szándékosságot sejtek én is mögötte,és a cél az,hogy újra felosszák a piacokat.Nem veszélytelen ez a frissítés.És ha jól belegondolok sztem ez a 3. világháború.Végül is a világháborúk kiindulása is mindíg az volt,hogy átrendezzék a határokat,ezáltal a piacok is átrendeződnek.De a mai világunk már annyira globális,szinte nincsenek határok,hogy értelmetlen lenne határokat áthelyezni piacokért.Ha a közelkeleten bombát robbantanak,akkor nálunk a CBA-ban pár hét múlva drágább a kenyér!!!Mert a benzin drágul állítólag.Mindent globálisan a tőzsde és a pénz,meg az olaj,irányít,hát generálni kell egy válságot,és így fel lehet újra osztani az érdekeltségeket.
Egyébként a média válsággal kapcsolatos híradásairól meg az a véleményem,hogy pánikkeltés.Nézem a már pórul járt magyar családokat,és mindíg mondom a férjemnek,hogy nem rólunk beszélnek.Még nem sikerült meghatódnom azon,hogy a forint gyengülése miatt vannak családok akiknek rá kell fizetniük a már kifizetett sítúrájukra.Mi lesz most velük,hogyan segít rajtuk a kormány?!Nevetséges!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!