A magyaroknak vagy a lengyeleknek volt rosszabb sorsuk a történelem folyamán?
"vagy éppen van egy akkora, hogy dúsgazdag lehetsz belőle."
Mert Oroszország aztán olyan dúsgazdag, hogy csak na.
Valamiért az idejáró tinik azt hiszik, hogy Oroszország az valami hiper-szuper-giga hatalom. Sok tankja van, na bumm. Észak-Koreának is elég sok van, mégsem irigylésre méltó. Éppen azzal a csomó ásványkinccsel elérték, hogy kb akkora az egy főre eső GDP-je, mint Mo.-nak. Az olajbevételekből csináltak két kirakatvárost, Moszkva és Szentpétervár eléggé ki van pofásítva (kb. 8 és 5 millióan lakják ezeket a városokat) az ország többi része viszont olyan, mint egy nyomortelep.
Az orosz politikusok maguk is beismerték, hogy a nyersanyagok eladásából befolyt összegek elköltése igen nagy gondot jelent számukra, mert Oroszországban nem érdemes elkölteni. Nincs kibe befektetni, mert egy elöregedő, a demográfiai összeomlás szélén álló országról van szó, ahol alig vannak fiatalok, kb. 40 millió alkoholista él az országban és a többség a homo sovjeticus típusába tartozik, semmi kezdeményezőkészség nincs bennük, mindent az államtól várnak. Ezt azt hiszem maga Putyin nyilatkozta.
Területileg nagy, de éppen Oroszország mutatja, hogy gazdaságilag csak azok a térségek tudnak fejlődni, ahol elég nagy a népsűrűség. A népességszám sem valami impozáns: jelenleg a 8., ami nem sokkal több, mint amennyien Jáva szigetén élnek, és míg Oroszország lakossága rohamosan csökken, addig a nyomában járóké rohamléptékben nő (pl.: Mexikó, Nigéria). 2050-re még Törökország is le fogja előzni.
És hiába akkora, amekkora, a GDP-je elég szerény, csak a 12., pl. Kanadáé, Brazíliáé vagy Spanyolországé is több, és ebből a szempontból is lejjebb fog csúszni:
Túl sokan bedőlnek itt a posztszovjet propagandának.
22:15
Nem tudom, én komolyan nem tudom. Ha ennyire erős lenne a Jobbik propagandája, akkor miért nem ők nyerték meg 2/3-dal a választásokat?
Szerintem talán az Amerika-ellenesség miatt szeretik ennyire, azt meg azért utálják, mert irigyek, meg mert kötelező az angol nyelv. (De általában pont az ilyen emberek nézik a hollywoodi sz.rságokat.)
De ezt csak úgy mondom, igazán nem tudom mi az oka, pedig ez tényleg érdekelne.
a 20.12-es nél van a nagy igazság!
ez annyira igaz, hogy azt el sem lehet mondani, én ismerem lengyelországot és ez egy nagyon jó és igaz gondolat
utsó vok: Lengyelországban nincsenek cigányok se zsidók sem egyéb eu-s népek
szinte mindenki fehér, egyszerű származású ( tehát paraszt vagy munkás elődjei voltak) római katolikus ember
nagyon kevés ruszki tagköztárasaságokból érkező bevándorló azért van
de ettől függetlenül Lengyelország nagyon szegény még mindig
amit a kérdező kérdez azt nem tudom, amit én írtam az arra válasz amerre elkanyarodott ez a téma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!