Ha a vörös csillag, mint önkényuralmi jelkép tiltott, és emiatt tavaly egy könyvesboltot megbírságoltak, mert a karácsonyfáján stilizált piros áttetsző csillag volt, akkor a Marxim hogy működhet?
Éjen a kommunizmus!
Úgy indulunk, mint zúgó vihar,
És úgy áradunk, mint a dal.
Édes hazánkért, a forradalmi
Párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
|Mi kommunista ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye.
Egyébként két "munkásmozgalmi dal" szövegét keverted össze.
Első négy sor után: édes hazánkért, a forradalmi pártért a néppel tüzön-vizen át. 34 évig hallottam.
Megsúgom neked, nincs értelme jelképek miatt vagdalkozni, mert itt-ott eltérő a jelentése (pl. a vörös csillag is, a sörgyár is használja, de ha mindenképp akadékoskodni akarnának, őket is elkapnák), nem a jelképtől lesz valaki jó vagy rossz, hanem a tetteitől.
Nézd, probléma lehetne a kereszttel is, ami ugye egy ókori kivégzőeszköz volt, mára a kereszténység egyik jelképe, de nem változtat a tényen, mire használták, de jelent mást is, pl. a földi és égi, a keleti és a nyugati világ összekötését.
Kedves Emberek!
Én most vagyok 17 éves, 13 éves koromban kellet ebből a témakörből előadást tartanom. Olyan választ kaptam (akkor), hogy lehet használni, ha az kellőképpen meg van indokolva. Pl. a heineken azzal indokolta, hogy az élet 5 alapdolga miatt, ami a sörhöz kell. A föld, a víz, a nap meg ilyenek miatt.
A mai világban mindent meg lehet magyarázni..
Kedves Madcon Fh!
Ezzel tisztában van itt mindenki. A heinekennek nem is nagyon kellett érvelnie, hogy mi az oka a használatra, mivel már 100 évvel korábban is használta, plusz számos országban nem tiltott még a horogkereszt sem, és a heineken nem magyar termék. De szerintem jogilag akkor is helytelen a működtetése, akárhogy is tudom, hogy csak kifigurázás, meg vicc és nem halál komoly kommunista lelkület megy ott, csak gondolom valami hatalmas félrenézések mehetnek a háttérbe, ha egy karácsonyfadísz miatt is bírság jár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!