Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit szerencsétlenkedik az EU?

Mit szerencsétlenkedik az EU?

Figyelt kérdés
Most vizionálnak egy Portugál csődöt, ami végképp beverné a szöget az EU koporsójába. Szerintem a válság megoldása terén elég rossz úton indultak el. Ez így nem mehet tovább! Vagy szünjön meg az EU vagy legyen már végre Európai Egyesült Államok. Ilyen bohóckodás sehol a világban nem volt, hogy közös pénzt használnak, de nincs közös fiskális politika, nonszensz.
2010. dec. 28. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

Rosszul működik az EU az egy biztos.

Én azt se értem hogy a pénzügyi válságot újabb hitelek felvételével kezelték az országok,ez is teljesen nonszensz.

Az is elfogadhatatlan hogy bérek tekintetében milyen hatalmas különbségek vannak.Jobb lenne ha megszűnne az egész.

2010. dec. 28. 17:19
 2/9 A kérdező kommentje:

A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:19

Van igazság abban, amit mondasz, de egy unióra mindenképpen szükség van. Mi manapság egy Magyarországnyi ország? Egy légypiszok, a nagyobbak lenyelik keresztbe!

2010. dec. 28. 17:22
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
A jövő félévben majd Orbán a csodálatos ötleteivel rendbe teszi!
2010. dec. 28. 17:33
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Orbán egy pecs.
2010. dec. 28. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
72%

ESA?

Az USA-ban közös a nyelv is, a pénz mindenhol, szövetségi törvények is vannak. Meg BUNDESrepublik Deutschland.. Náluk ez egyszerűbb..

Nem hiszem, hogy nálunk menne, mert akkor egy rakás ország megszűnne, túl nagyok az ellentétek, hogy ezt itt most egyesítsük és kész.

2010. dec. 28. 17:36
 6/9 A kérdező kommentje:

"Nem hiszem, hogy nálunk menne, mert akkor egy rakás ország megszűnne, túl nagyok az ellentétek, hogy ezt itt most egyesítsük és kész."

Így vagy úgy, de a kis országok úgy is el fognak tűnni. Ha az EU megszűnik, akkor majd a nagyok beolvasztanak! Ez a mostani béke a 2.vh után nem fog örökké tartani! Vagy hódítással vagy asszimilálással, de a kis népek meg fognak szűnni. Én úgy gondolom, hogy a történelem is olyan mint az evolúció, ahol az erősebb hal megeszi a gyengébbet és így a végén csak egy maradhat. A legerősebb! A többi meg vagy beolvad vagy elbukik. Lehet választani. Szerintem már ígyis túl sok magyar vére folyt.

2010. dec. 28. 17:52
 7/9 A kérdező kommentje:

"Az USA-ban közös a nyelv is, a pénz mindenhol, szövetségi törvények is vannak."

De régebben volt ott minden nyelv, spanyol, francia, angol, német stb... Egész Louisiana francia volt, A déli államok pedig spanyol ajkúak voltak. Ma már úgy tűnik, hogy az USA mindig is egynyelvű volt, pedig nem. Csak mára tisztult le a kép! Ráadásul az OMM is többnyelvű volt.

2010. dec. 28. 17:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg nem ESA lenne, esetleg USE...

Az EU-t úgy lehetne esetleg megmenteni jelenlegi formájában (tehát a megszűnést és a teljes egyesítést kizárva), hogy nem bővítjük tovább, hanem a meglévő országokkal rendbe tesszük. Bővítés mellett ez bizony nem megy. Egyébként szerintem is úgy lenne a legjobb, ha megszűnne (hogy mit kezdenénk magunkban? Miért, így mit kezdünk? És az EU előtt hogyhogy megvoltunk valahogy?).

2010. dec. 28. 18:10
 9/9 A kérdező kommentje:

"És az EU előtt hogyhogy megvoltunk valahogy?"

Mikor voltunk mi függetlenek?

1945-89 Orosz megszállás

1919 előtt Habsburg megszállás volt

azelőtt pedig török.

Ilyen kis országok csak névleg függetlenek, de általában még úgy sem. Inkább része vagyok egy birodalomnak (USE) és teljesen integrálódok, minthogy névleg független bohóc legyek.

2010. dec. 28. 18:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!