Észrevettétek-e, hogy az arabok teljesen máshogy öltözködnek mint mi?
Jártál már arab országban? Csak, mert ha igen, akkor nem értem a kérdést. Ugyanúgy farmerban, polóban, ingben járnak... Ha a nők csadorjáról beszélsz, az kötelező vallási elem. Ha a férfi tradicionális viseletről beszélsz, ami olyan, mint ha lepedőben lennének, akkor az egy elegáns és könnyű viseletnek számít ott. Főleg az az előnye, hogy 40 fokban nem valami nagy feeling öltönyben lenni. Ez egy szokás... olyan, mint a kínai tradicionális ruha, vagy japán kimonó, vagy mondjuk a német népviselet. Létezik, sokan hordják is, de a többség abszolút nyugatiasan öltözködik.
Ez egy teljesen átlagos kép egy arab utcáról... én nem látok semmi különöset. Egyáltalán nem hordják sokan a tradicionális viseletet.
"és például mi magyarok miért öltözünk pont úgy mint minden nyugati"
Akkor öltözz te is régi magyarosan. Engem valahogy az ilyen nem érdekel. Most mindenki öltözzön valami paraszt ruhába?
Miért baj ha nyugatiasan öltözködünk? Felmerülnek további kérdések. Miért baj ha nyugati zenét halhatok vagy filmet nézek? Miért baj ha nyugati autót veszek? Miért baj ha nyugatra akar valaki költözni? Miért baj ha valaki más (főleg nyugati)nyelvet beszél.
A szekuláris arab országokban a városi fiatalok ugyanúgy öltözködnek, mint Nyugaton.
Szerinted nekünk most népviseletben kéne járnunk? Nem értem a gyakorikérdéseken ezt a Nyugat-ellenességet. Magyarország mégiscsak Nyugat-Európához áll a legközelebb kulturális értelemben.
aha
"és például mi magyarok miért öltözünk pont úgy mint minden nyugati?"
Mert ehhez van kedvünk
Ez a kérdés szánalmas. Ha egyszer praktikusabb modern nyugati ruhát felvenni, ami kényelmes, mert pamutból és poliészterből van, ráadásul jól néz ki, és bárhol könnyen beszerezhető, akkor egyszerűen nem vagyok hajlandó valami vászonból készült, szúrós, kényelmetlen, nehezen felvehető, középkorias göncöt magamra húzni.
Fejlődni kell a korral, képzeld el, ha még mindig fűzőt meg abroncsszoknyát kéne hordani!
Amennyiben mondjuk 30 év múlva feltalálnak valami elasztikus kezeslábast, ami elektromosan fűthető és hűthető, van benne GPS meg szívritmus-érzékelő, ráadásul úgy lehet állítani a kinézetét, mint a Windows-ban a háttérképet, akkor meg az lesz az elterjedt ruha, és azt lehet majd kapni mindenhol.
szerintem 19:48 is így gondolja :D
"Amennyiben mondjuk 30 év múlva feltalálnak valami elasztikus kezeslábast, ami elektromosan fűthető és hűthető, van benne GPS meg szívritmus-érzékelő, ráadásul úgy lehet állítani a kinézetét, mint a Windows-ban a háttérképet"
ezen nagyot nevettem, bírnám az ilyen cuccot, de mivan ha meghibásodna a GPS? elvinne máshova ruha? :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!