Hogyan lehetne új nemzetet alapítani?
Figyelt kérdés
Kicsit hülyén hangozhat ez, de szívesen alapítanák egy új nemzetet. Melőtt szóba kerülne egyik mai nemzet és ország sem egyezik az elveimmel, úgyhogy az elköltözés tárgytalan. Az ókorban rohadt egyszerű volt, volt jópár hasonló gondolkodású egyén és a szülőhazájuktól elindultak 100-200 km-t és azzal meg is volt oldva. De ma már annyira sűrűn lakott a Föld, és az összes terület országhatárok alatt terül el. Így hogy lehetne? Pár csóró afrikai ország netán hajlandó lenne eladni jópénzért mondjuk 500nkm-nyi területet? Ez kb. egy városállamnyi terület, ami elég is lenne.2010. dec. 17. 13:46
1/15 anonim válasza:
hiába adja el a területet a csóró afrikai ország, ha az ENSZ és az országok nem ismerik el az új országod, akkor nem is létezik.
2/15 anonim válasza:
Először is alapítaNÉK, és nem alapítaNÁK.
Másrészt itt nem a kormányt kellene leváltani, hanem a népet. Szarból várat nem lehet építeni.
Ez a válaszom.
3/15 A kérdező kommentje:
"Először is alapítaNÉK, és nem alapítaNÁK."
Kösz a javítást.
"Másrészt itt nem a kormányt kellene leváltani, hanem a népet. Szarból várat nem lehet építeni."
Nem csak erre gondoltam, ez csak a jéghegy csúcsa.
2010. dec. 17. 14:16
4/15 anonim válasza:
Akkor országot alapítanál, nem nemzetet. Nemzetet nem is lehet alapítani, az évtizedeken át fejlődik ki. Amúgy van egy pár ilyen mikroállam, amelyeket senki nem ismer el, szóval nem lehetetlen dolog.
5/15 A kérdező kommentje:
Nem, új nemzetet és annak "új országot". Pont azért, mert én is hallottam a mikronemzetekről és így önmagában egy elhalt ötlet. Nemzet ország nélkül halálra van ítélve, szerintem.
2010. dec. 17. 14:20
6/15 anonim válasza:
Be kell költözni egy üres telekre, és kiírni, hogy ez a (.....) Köztársaság.
Amennyiben 3 napíg az ENSZ nem emel kifogást, akkor kikiáltod, és a feleségeddel nekiláttok "benépesíteni" a szűz földet. :)
7/15 anonim válasza:
Először is alapítaNÉK, és nem alapítaNÁK.
Ne köss bele mindenbe! Az ő nemzete így fog beszélni. Mert nyelvében él a nemzet. :)
8/15 anonim válasza:
Sokat nemzel, akik majd így nemzetet alkotnak.
9/15 anonim válasza:
Peeeersze.
De a nyelvével még senki sem nemzett... :-)
10/15 anonim válasza:
Hogyan akar nemzetet alapítani, ha még ragzani sem tud???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!