Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most mi is van a magánnyugdíjj...

Most mi is van a magánnyugdíjjal? Vissza kapom a lét?

Figyelt kérdés
valami olyasmit olvastam hogy ha nem nyilatkozok semmiről akkor az addigi befizetésem automatikusan bekerül valami Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap-ba,ez mi? és ha adok be nyilatkozatot akkor megkaphatom a lét?
2010. nov. 28. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kaphatod vissza, az adósság csökkentést kezelő bank a Kajmán szigeteken van.Ide utalják.
2010. nov. 28. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
A "lét" semmiképen sem kapod meg. Itt arról van szó, hogy ha nem nyilatkozol majd a meghatározott időpontig, akkor a jelenlegi magánnyugdíj pénztáras rendszerből automatikusan átkerülsz az állami rendszerbe (magyarán a saját számládon eddig összegyűjtött pénzt az állam jól lenyúlja) és akkor majd ha egyszer nyugdíjas leszel, akkor az államtól várhatod a nyugdíjadat (csak éljed meg). Azonban Te dönthetsz úgy is, hogy maradsz a jelenlegi rendszerben (nyilatkoznod kell), de akkor elesel attól az összegtől, amit a munkáltató fizet utánad (magyarán csak annyi lesz a nyugdíjad, amit összekuporgatsz magadnak, hála az egyáltalán nem zsarnok kormánynak). Pénzhez akkor juthatsz csak, ha a magánnyugdíj számládat kezelő cég plusz profitot termelt Neked. Ezt visszakaphatod vagy átutaltathatod egy önkéntes nyugdíjpénztárba, természetesen az igazságos kormánynak köszönhetően 16 százalékos adókulccsal terhelve.
2010. nov. 28. 20:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja nyilatkozol, akkor a magánnyugdíjpénztár tagja maradsz. A pénzt nem kapod meg, mivel csak nyugdíjbavonuláskor fizetik ki.

De egyébként ha nem nyilatkozol, akkor a hozamot elvileg megkapod - a dolgok JELENLEGI állása szerint -, ami után az új 16%-os kulccsal le kell adóznod. (=elveszik az eddigi névre szóló, örökölhető megtakarításod, és még adót is fizetsz)

H nem lépsz vissza, vagyis erről nyilatkozol, akkor azzal fenyegetnek, hogy hiába fizet utánad a munkáltatód 24%ot, abból te nem fogsz majdan részesülni, kizárod magad ezzel az állami nyugdíjrendszerből.

2010. nov. 28. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:

ma 20:21

Nagyon jól leírta.

A lényeg,hogy azt a pénzt, felejtsd is el, úgy, ahogy van. Abból már nem látsz semmit. Oda kell adnod állambácsinak.

Viktor rászorul...

2010. nov. 28. 20:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Viktort fel kéne már kötni.
2010. nov. 28. 20:55
 6/6 A kérdező kommentje:

jó ha nem a kezembe kapom akkor annak már annyi,megy a levesbe mint ahogy nagy átlagba lenni szokott a pénzekkel,amit neked,utánad fizetnek csak nem a kezedbe...

szóval a lényeg a lényeg: ezzel is le vagyok húzva...

igaz még eléggé fiatal vagyok,3 éves munkaviszonyom alatt kicsivel több mint 500ezer ft van ott,de milyen jó lenne az most nekem,és az a legszarabb hogy így nincs pénz meg úgy,nem lehet hejre hozni pár év alatt stb stb, csak tőlem az állam felé 100 ezer ft alatt nem vettek el havonta,ez egy ezer fős gyár,szóval ezer szer 100 ezer levonás az száz millió ft (remélem jól számoltam),havonta,és ez csak 1 gyár, mennyi pénz kell hogy legyen az államnak pénze? húzok külföldre a francba

2010. nov. 28. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!