Miért akar sok szlovák átjönni Magyarországra?
Szlovákiai vagyok,de kikérem magamnak,hogy engem leszlovákozzanak.már bocsánat. hogy sok szlovák.
NEM vagyok szlovák :) nah,csak tisztáztam :)
amúgy én barátom miatt akarok,meg haverok,meg sok mindent jobban ismernek ott,mint itt és hát nekem tetszik
szlovák = szlovák nemzetiségu, tehát mi szlovákiai magyarok vagyunk, ha a nemzetiségunk magyar, de Szlovákiában élunk.
nagyon-nagyon általánosítva a szlovák = lehet gyujtonév mindenkire, aki Szlovákiában él, de ezt nem minden szlovákiai magyar veszi jó néven.
Nos, én magyarországi ukrán vagyok, némileg semlegesen tudom nézni a dolgokat.
Nem értek egyet azzal, hogy aki Szlovákiában él, az szlovák. Ezt csak Slota és gyengeelméjű haverjai állítják. Mint ahogy én sem érzem magam magyarnak: emiatt én is megkapom rendszeresen a hazaárulózást meg a "ruszkitakarodjhaza"-jellegű beszólásokat. Most már túl vagyok azon, hogy megsértődjek, vagy rossz néven vegyem. Tehát: szerintem a szlovákiai magyarok nem szlovákok. Magyarok, akik történetesen nem Magyarországon élnek. Magyar az anyanyelvük, ragaszkodnak az anyaországhoz, egyrészt mert az ottani szlovákok egy része, és csak egy része (mert ahogy hallottam, az átlagszlováknak alapból nincs baja az magyarokkal, csak a szélsőjobbal szimpatizálók gyűlölködnek) ki akarja őket tessékelni az országból, vagy ha ez nem sikerül, akkor teljes elszlovákosítással fellépni a magyarok ellen.
Őszintén szólva azt kell mondanom, hogy a magyarok is ezt csinálják, csak kevesebb csinnadrattával, mint a szlovákok...
Hogy miért akarnak átjönni a felvidéki magyarok ilyen nagy számban? Hááát, én egyrészt kétlem, hogy az a "nagy szám" tényleg olyan nagy szám lenne, másrészt mert megvan rá a jó okuk. Leginkább a Slota-féle idióták fellépése, másrészt az, hogy a szlovák szélsőjobb hatására egyre több szlovák kezdi őket utálni, egyre lehetetlenebb ott élni magyarként. Felvidéki ismerőseim legalábbis ezt mondják (van belőlük egy pár). Azt hiszik, Magyarországon minden jó, minden szép, ahol végre magyar lehet a magyar, és emiatt nem kell szégyenkeznie. Ahol minden helyzetben lehet magyarul beszélni, ahol nem történhetnek meg olyan borzalmak, mint pl. Malina Hedviggel.
Ez részben igaz is, csak az a probléma, hogy ehelyett vannak más problémák. Szerintem nem kell részleteznem a magyar gazdaság mostani helyzetét... Szlovákiában ugyebár már euró van, a gazdaságuk sokkal-sokkal jobban teljesít, mint a több fronton támadott magyar gazdaság (és Fico emiatt sosem felejtené el az állandó összehasonlítgatásokat Magyarországgal szemben). Ezért gazdaságilag visszalépés nekik átjönni.
Hogy akkor mégis miért jönnek? Gyanítom, az első indok miatt: oda akarnak tartozni, ahová valónak gondolják magukat. Nincs ebben semmi rossz. A probléma pusztán annyi, hogy a másodkézből vagy a médiából kapott infókból nagyon nehéz objektív képet kapni erről az országról.
igen, vannak, akik azt hiszik, okosabbnak tunnek és jobban járnak, ha nem szolalnak meg magyarul, de nem kell általánosítani. Sokféle ember van. Es fuggetlenul attol, hogy magyarul beszélek, Magyarországon is megesik, hogy idegennek néznek, nem kellunk mi odasem. Nem általánosítok, sokféle ember van.
Nekem is vannak fura tapasztalataim. Nálunk az a bajuk a szlovákoknak, foleg a Slota-féléknek, hogy mi itt felnagyítuk a torténelmet, és minden a magyarokról szól. Ezzel szemben sok magyarországi magyar nincs tisztában azzal, hogy mi itt Szlovákiában mi a fenét is keresunk. Volt, hogy megdicsértek, jé, szlovák vagy, milyen jol tudsz magyarul meg hasonlok. Es nem valami kis csórok, érettségizettek voltak mind.
Magyarnak tartom magam, minden papíromon is ez szerepel, mikor nincs -ová a nevem után, de nem verem a mellem, hogy igenis én nagy magyar vagyok. Nem hiszem, hogy ezen múlik.
Amúgy meg szerintem sokat ferdít a média meg a Slota balhék, de nem kell kulsoleg beavatkozni, ez eddig csak mind rontott a helyzeten és újabb gondokat hozott. Xerintem van elég gondja mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!