Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem tudják az emberek...

Miért nem tudják az emberek értékelni az életet? Életerős fiatalemberek gyilkolják egymást háború ürügyén?

Figyelt kérdés
Néha szembe jön velem a háború rideg valósága. Oldaltól függetlenül életerős emberek ölik egymást, valami idióta ideológia miatt. Sokszor olvasom, hogy "hagy öljék egymást a szlávok". De ne öljék. Üljenek le, kártyázzanak, a vezetőiket meg zárják be egy 2x2 méteres ketrecbe, és öljék egymást ők. Komolyan a szívem szakad meg, mikor gyerekeket bombáznak le, kórházakat támadnak, stb. De mikor látom a huszonéves srácokat, tudva, hogy lehet 5 perc múlva egy dron tépi szét... Miét nem áll össze az emberiség, és tesz végre magáért? Ártott nekem valamit is szegény srác? De ártott annak, aki a gránátot rádobta? Nem is ismerik egymást. Csak a vezető azt mondta, ők a rosszak. Pedig nem. A rosszak, akik az emberek életével játszanak. Mindig eszembe jut amit egy 90+-os nénike mondott mindig, akinek a férje a odamaradt a háborúba. Közeli rokon volt, és mindig vitt egy szál virágot egy random orosz katona sírjára. Egyszer gyerekként megkérdeztem tőle, hogy xy néni, miért viszel nekik virágot, mikor lehet ők ölték meg a férjed? (Azóta kiderült, hogy amerikai fogságban hunyt el... de ő ezt már nem tudta meg.) Erre csak annyit mondott, "Valaki őket is hazavárja". Egy háborúnak csak vesztesei vannak. Én sajnos 30 éves koromra elég sok halált, szenvedést láttam. Teljesen átformált. Pedig mind természetes halál volt. De egészséges ember nem tudja feldolgozni, ha öl. Lehet jönni azzal, hogy parancsra, meg "ha nem én őt, akkor ő engem", azok a képek élete végéig elkísérik. Persze más egy tüzér vagy egy dronkezelő. De eléri vajon az emberiség azt, mikor rájön, hogy ha azt az energiát, időt és pénzt amit a másik megölésére fordítottunk, mondjuk hasznos dolgokra fordítjuk, akkor a bibliai paradicsomot teremtettük volna meg a földön? És senki ne jöjjön istennel. Az, aki ezt a mérhetetlen és értelmetlen szenvedést hagyja, az maga az ördög lehet, de nem egy jóságos isten. Pedig élete egy van az embernek. Ez nem COD.
ma 00:39
 1/2 anonim válasza:
Kártyázással nem tudsz elfoglalni víztározókat (lásd Donetsk). A víztározó pedig kell, hogy legyen víz a régióban. Ha elfoglalod, akkor meg olcsóbb mint importálni. Beszélgetéssel nem tudsz elfoglalni melegvízi kikötőket (lásd Krím). A vízi kereskedelemhez elengedhetetlen, hogy ne fagyjon be télen. És ezt ismételd meg az atomerőművel, a földhíddal a moldáv szakadár területhez, stb. Ezek mind kellenek az oroszoknak. Sajnos ez a csúf valóság.
ma 01:32
 2/2 anonim ***** válasza:
45%
Köszönjük Emese. Ezek az emberek ezt választották. Maguk is tudják hogy felállhatnak és elmehetnek.
ma 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!