Ha visszautazhatnál az időben 2010 év elejére, akkor próbálnád az embereket meggyőzni, hogy az mszp-re szavazzanak, mert te a jövőből jöttél és láttad mivé vált az ország a fidesz diktatúrája alatt?
Világ életemben elsődlegesen baloldali, másodlagosan liberálisnak tartottam magam. Ma is az vagyok. 2010-ben, látván az akkori viszonyokat, nem volt gyomrom az akkori MSZP-re szavazni és úgy voltam vele, hogy, a saját elveimen túl, lehet jobb, ha jön valami más és nem mentem el szavazni.
Mai fejjel, azt hiszem, ugyanigy tennék, mivel jobboldali pártra én életemben nem fogok szavazni, mert nem vagyok jobboldali.
És a legőszintébben, nem tudom megmondani, hogy ez jó döntés volt-e, vagy nem.
Az ország változásért kiálltott, az rendben, az akkori viszonyok közt az első 2/3 szerintem jogos volt, azt a korai baloldal, megérdemelte. Az azóta eltelt vereségeket ahhoz mérve, amilyen állapotban van az ország, már nem.
Egyértelmű, hogy a 2/3 hiba volt az országra nézve, de azt is gondolom, hogy nem lehet mindent csak a választókra kenni, a kialakult helyzet igenis a politika és a politikusok felelősége.
Nem tudom, hogy hiba volt-e, hogy akkor nem szavaztam, a mai napig.
Ha visszamennénk 2010-re, elmondanám Gyurcsánynak, hogy Magyarország történetének leggyűlöltebb politikusa lesz. Hogy annyira elcseszte az országot, és olyan mélyre vitte, hogy 1.5 évtized múlva is a leggyűlöltebb ember lesz, aki mellett Orbán még akkor is kétharmados messiási szinten marad. Ami azt jelenti, hogy az ő puszta jelenléte olyan hatalmat ad Orbánnak, hogy akármit megtehet az országgal, szóval ha jót akar Magyarországnak, akkor takarodjon, és engedje, hogy normális politikai rendszer tudjon kialakulni.
De úgy sem működne, hiszen Gyurcsány még ma is azt hiszi, hogy neki van keresnivalója a parlamentbe. Nem tűnik fel neki, hogy senki sem kér belőle.
Nem próbálnám.
Én 2010-ben is láttam, hogy a Fidesz diktatúrára tör, és megdöbbentett, hogy mennyire nem látják ezt a többiek. Sőt, igazából én már az 1998-2002 közötti kormányzásuk alatt is láttam az aggasztó jeleket.
Orbánból már 25 éve nem néztem ki, hogy demokrata lenne. És lám: ahogy egyre több hatalma lett, egyre jobban kiderült, hogy nem is az.
A demokrata számomra (egyebek mellett) azt jelenti, hogy a vereséget szó nélkül tudomásul veszi. Ha visszaemlékeztek, már az MSzP 2002-es győzelmekor elkezdtek hazudozni arról, hogy csalások történtek, és a szavazatok újraszámolását akarják. Tudtak konkrét eseteket mondani? Senki, sehol. De azért ment a szájalás. Nekem már akkor hatalmas red flag volt ez a Fideszt illetően, és tartottam tőle, hogy ha még egyszer hatalomra kerül az Orbán által vezetett Fidesz, akkor ő felszámolja a demokráciát. Így is lett.
"Nem tűnik fel neki, hogy senki sem kér belőle."
Ha senki nem kérne belőle, nem lennének szavazói sem. Csak hogy még mindig vannak akik rá szavaznak, tehát kérnek belőle. Ha pedig van rá igény, hülye lenne elmenni.
Ha visszatudnék menni 2010-be akkor elkezdenék befektetni a Facebookba, Googlebe, Amazonba, majd később a Netflixbe. Vennék annyi bitcoint amennyit csak tudok. Természetesen a győztek lottószámokat is tudnám. Majd az AI-ba még mielőtt robanna. Aztán szépen fokozatosan minden másba.
Ki nem szarná le Magyarországot, ha tudod a következő 15 évet, hogy mi lesz... Te lehetnél a világ leggazdagabb embere. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!