Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy Magyarorsz...

Miért mondják, hogy Magyarországon "dittatúra" van?

Figyelt kérdés

Németeknél a hábisztirobi (kancellárhelyettes) ráuszítottak a kisnyugdíjasra a rend derék őreit, mert merészelt osztani róla egy mémet.

[link]

És nem "potrohos" meg hasonló szitkokról beszélünk, hanem egy átiratról Schwarzkopf (márka) -> Schwachkopf (kb. anniy, hogy fejben gyenge).

Ha annyira dittatóra van, akkor most nem a fél belügyminisztériumnak az orbán ellenzőit puhítaná?

ma 11:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
"1: de még egy embert sem hurcoltak meg azért, mert leszólta bármely politikust. Sem a Gyurcsány, sem a Bajnai sem az Orbán alatt." Ennek így köze nincs a diktatúrához. Annak idején szidtam Kádárt, nekem sem lett semmi bajom. Én mint kisember bármit mondhattam, nem érdekelte a hatalmat, nem voltam rá veszélyes. A lényeg, egy ember, egy párt akarata érvényesül. Ez már diktatórikus. Igazad van, vannak véres diktatúrák, de nem csak az a diktatúra. Az is diktatúra, ha bizonyos pozíciókat, csak az én hű embereink adok, hatalom gyakorlásánál nincsenek fékek, ellensúlyok. Ezeket egy kisember, a mindennapjaiban nem is érzékeli, de attól még diktatúra.
ma 11:57
 12/13 anonim ***** válasza:

"Hol írtam, hogy van? Csak azt írtam, hogy a magyar többet megengedhet magának etéren."

Értem. De nem. Volt már magyar példa is nem egy, hogy kormánytagok nekimentek átlagembereknek, akik nekik nem tetszőt kommenteltek róluk például.

"Ezalapján akkor minden diktatúra demokratikus úton alakul ki, mint annakidején az NSDAP-nál?

Ugye 2/3-ot csak demokratikus úton lehet szerezni, választásokkal."

Ezzel a lehetőséggel nagyon jól vissza is lehet élni. A megválasztott kormány eldöntheti magának, hogy demokratikusan akar-e kormányozni, vagy despota módjára. A fidesz 0rbánnal az élén azt választotta, hogy ők despotizmus útjára lépnek. Ezt a szavazóik is támogatják. Amikor a jól működő diktatúrákkal példálóznak, akkor bújik ki a szög a zsákból. Igaz, hogy csak egy ilyen van, Szingapúr, és a többi diktatúrának futottak még kategóriás a gazdasága. Mondjuk ki: a fidesz szavazók diktatúrát akarnak.

ma 11:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Talán azért, mert nincsenek tisztában a jelentésével.
ma 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!