Szükségszerű-e az, hogy egy olyan eszme győzzön, ahol nem kirekesztőek az emberek, hanem segítenek egymáson, vagy pedig az csak a véletlen műve, hogy milyen eszme uralkodik a Föld nagy részén?
5. Nem erre gondoltam... Sokkal kézenfekvőbb, hétköznapi helyzetekre:
Pl. ha egy jobber mondjuk ellenzi a bevándorlást, az összhangban van az ideológiájával. Vagy nem ül le velem egy asztalhoz, mert barnább a bőröm színe.
De amikor az ELVILEG liberális nem áll velem szóba, mert mondjuk nem értek egyet a fű legalizálásával (csak példa, bármit ideírhattam volna), az kétszínű, mert kirekesztően viselkedik, ami ellentmond az eszméje szellemének. Ilyenekre gondolok.
Az, hogy valaki nem ül le valakivel egy asztalhoz, szerintem nem valódi kirekesztés. A valódi kirekesztés az, hogy valakinek megnehezíteni az életkörülményeit, vagy akár fenyegetni az életét, vagy megölni, ilyet kivel és mikor csináltak a liberálisok.
Amúgy ez a tipikus paradoxon, hogyha olyan elfogadó vagy, fogadd el azt, hogy nem fogadlak el. Miért ne lehetnének a liberálisoknál kivételek abban, hogy mit fogadnak el? Vagy hol van ez leírva hogy nekik mindent el kéne fogadni.
Igen, a marihuána legalizálása helyett mondjuk a holokauszt tagadás jobb példa lett volna.
7. Nagyon jó kérdéseket feszegetsz!
"a liberálisok" - nem mindegy szerintem, hogy hol, mely történelmi korban, kiket értesz ezalatt.
9. Sok ember csak divatból aggatja ám magára ezeket a nézeteket mert jól hangzik, vagy be akar illeszkedni egy közösségbe.
Közben nincs tisztában a saját működésével. Ebből erednek ezek az ellentmondásos viselkedések, megnyilvánulások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!