Digitális állampolgár leszel?
Letöltöd a Digitális Állampolgár alkalmazást? Már elérhető, szeptembertől használható.
Minden fontos adat egy helyen...
#10: igen, és neked még székletmintát is kell adni, hogy megtudják, hogy a munka a véredben van, vagy... Mi van a te véredben, hogy annyira félted?
"Akkor ezek szerint, 9-es, támogatod a szuverenitásvédelmi hivatal munkáját."
Az ő munkájukra magasról teszek. Méghogy szuverén ország az, akinek a miniszterelnöke Putyin ágyasa...
"ismét elveszik jövőre a kötelező invazív (vérvétel) szűrésekkel."
Végül az oltás sem volt kötelező, kivéve néhány olyan munkahelyet. De aki eü-ben az eü ellen van, az ne is dolgozzon ott.
"Nekem van, mert például élni óhajtok az alapvető jogaimmal"
Kötelességeidet is teljesíted vajon? Mert ezek általában párban szeretnek járni.
"#10: igen, és neked még székletmintát is kell adni, hogy megtudják, hogy a munka a véredben van, vagy... Mi van a te véredben, hogy annyira félted?"
Fordított gondolkodás. Semmiféle indoklást nem kell adnom, elég, ha nincs kedvem hozzá. Ez olyan, mint, hogy mutasd meg a segglyukad, miért, mi van ott, ami olyan titkos? Az én testem felett én rendelkezem, és ezt semmilyen vészhelyzet, legyen az járvány vagy katonai sorozás nem írhatja felül. Ezért is égettek el behívókat az USA-ban, ezért robbantották fel saját tisztjeiket kézigránáttal Vietnamban, és ezért nem volt soha a világtörténelemben demokratikus országban nemzetállami kötelezés nagykorúaknak védőoltásra.
"
Az ő munkájukra magasról teszek. Méghogy szuverén ország az, akinek a miniszterelnöke Putyin ágyasa..."
Tehát tudsz róla, hogy egy tömeggyilkos KGB-s diktátornak adja át az adatainkat az állam, de mi a francért lázadozik a sok digitális analfabéta luddita ez ellen?
"Végül az oltás sem volt kötelező, kivéve néhány olyan munkahelyet. De aki eü-ben az eü ellen van, az ne is dolgozzon ott."
Messze nem csak az EÜ-re vonatkozott. Teljes ágazatok működését tiltották be, oltástól függetlenül. Bármelyik munkáltató dönthetett úgy, hogy kötelezi az oltást, és ez informálisan is megtörtént, nem csak nyílt kötelezéssel. Csak mondjuk a következő leépítésbe valahogy az oltatlanok kerülnek. Azt szeretném, hogy vehessek élelmet, italt, szolgáltatást akkor is, ha állambá' úgy dönt, hogy az erdőtűz/árvíz/vírus/ruszki bombázás/zavargások miatt ők ezt épp nem engedélyezik.
"Kötelességeidet is teljesíted vajon? Mert ezek általában párban szeretnek járni."
Hatalmas --bár világszerte rendkívül népszerű-- tévedés. A jog alanyi jogon jár, nem a kötelesség teljesítésével érdemli ki valaki. Az maximum egy bizonyos fajtájú, ún. szerzett jog, nem pedig az alapvető jogok.
"Fordított gondolkodás. Semmiféle indoklást nem kell adnom, elég, ha nincs kedvem hozzá."
Nem, ez egy vicc :D Ennyire komolyan vetted? Ejj, hát a savanyúság az savanyúság!
Nade mégegyszer: mi van a véredben, ami olyan titkos? Az alkoholon és a drogon kívül.
13: Túl hosszú lenne kifejteni, hogy mennyi probléma adódhat. De itt van csak egyetlen brutális példa, ezt John Oliver "Last Week Tonight"-jában hallottam, az előző hozzászólásom óta eltelt idő alatt: egy idős nő elment vérvételre, és ez alapján beutalták hospice-ba. Másoknak hamis diagnózist adtak hazugság alapján, ilyenek ezek a lehúzós hospice helyek (ápoló öregotthon), ez még nem meglepő, kapitalizmus, nálunk is ilyesmi van, de ami itt egyszerűen bevitették kizárólag egy vérvétel történt.
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=vNKsfXfyRrk
Mértékadó liberális show host, kissé fehér gyűlölő, de informatív, 10 millió feliratkozóval.
De BÁRMIT kimutathatnak ha akarnak; a COVID teszt, mint egy német képviselő bemutatta a parlamentjükben, egy coca-cola-t is pozitívnak tesztelt. Megcsinálják a vérvételt, ad egy fals pozitívat, és máris kész a baj, onnantól a fertőzésveszély miatt korlátozhatják a szabadságom.
Vagy a kórházi környezet fertőz meg vérvétel közben, akár a tű nem steril, akár másként; olyan elképzelhetetlen, hogy a magyar egészségügyben nem steril valami?! Amikor most ment be csecsemők közé maszk nélkül egy egészségügyis, következmény nélkül?!
BÁRMI megtörténhet, és mehetek a sóhivatalba panaszra, senkit nem fog érdekelni, és senki nem fog hinni nekem, hogy ott okoztak kárt. "Honnan tudod, hogy attól van?" --lenne a kérdés, amire lehetetlen válaszolni. Magyarországon mikor történt sikeres per kórházi mulasztás miatt?
#14: és ugye te vagy az is, aki sosem köti be magát autóban, mert egyszer már pont azért halt meg valaki, mert be volt kötve? (Ha nincs, akkor túléli a balesetet)
Az a probléma ezekkel az esetekkel, hogy IGEN, megtörténhet. Az esélye mondjuk egy a millióhoz. Miközben egy másik eshetőségnek (ha valahol mást választasz), akkor meg egy az ezerhez. A matematika misztikuma, és persze nem lehet azzal a hülyével vitatkozni, aki azért választja az egy az ezerhez lehetőséget, mert az egy a millióval IS meghalhat.
Igen, én vagyok. A probléma azzal van, hogy teljesen mindegy, mi a racionális döntés. Két külön vitát folytatunk. Amit te erőltetsz, hogy jó döntés-e vérvételre menni, az teljesen következmény nélküli vita a téma szempontjából. A lényeg az, hogy a döntést a saját teste felől főleg, de az alapjogok tekintetében is, kizárólag az egyén hozza, tekintet nélkül a közjóra (vagy akár egyéni érdekre), ezért ALAPjog. A saját test felől rendelkezésre nem terjedhet ki a társadalom fennhatósága, ezért legális az abortusz is ma már szinte valamennyi demokratikus országban, egyedül a Lengyelek tartanak még ki. Autót vezetni SZERZETT jog, betartom a kreszt, van jogosítvány, megszereztem a jogot. Gyalogolni alapjog. Közveszélyes állatként késsel rohanhatok át 10 piroson naponta, veszélyeztetve mindenkit. Attól még a gyalogláshoz, rohanáshoz való jogomat nem vonhatják meg, maximum megbírságolnak, de amíg nem elítélt vagyok, addig nem kell semmiféle kötelességnek eleget tennem, hogy meglegyen a szabad mozgáshoz való jogom.
Ami pedig a konkrét esetet illeti: mondtam, hogy ez csak 1 példa, egy csepp a tengerből, amire teljesen véletlenül akadtam rá, úgy, hogy nem kerestem célirányosan, és ez csak ma történt! Az év minden napján írhatnék egy újabb indokot. De kit érdekel? Úgyis az lesz a döntő, hogy az egyének ki mernek-e állni a jogaik mellett, szembeállítanak-e erőt az állami önkény erejével. Pl. sorozásnál is bevált módszer, szűrésen is egy ellenállási forma: no fürdés, no wc papír használat egy hétig. Aztán hajrá, kedves doktor urak, jó étvágyat.
"A lényeg az, hogy a döntést a saját teste felől főleg, de az alapjogok tekintetében is, kizárólag az egyén hozza, tekintet nélkül a közjóra (vagy akár egyéni érdekre), ezért ALAPjog."
Ez sosem volt így. Maximum néhány utópiában (vagy csak simán piában, ki tudja?) élő ember számára.
17: Dehogynem. Csak az állam néha megpróbálja --általában vészhelyzetekben-- korlátozni az egyén természet adta alapjogait. Említettem a Vietnami háború példáját, több példával: behívó megkap, lehetőségek: 1) együttműködik, jó eséllyel értelmetlenül meghal, vagy életre szóló traumát szerez 2) Kanadába szökik, jobb élete lesz, később visszatérhettek 3) Nem töröl segget 1 hétig, az orvos undorral nyilvánítja alkalmatlanná (kreativitás, volt ilyen eset) 4) Ha már ott van, felrobbantja a saját tisztjét (fraggelés)
De mindig van választás, még egy koncentrációs táborban is, hogy együttműködik-e az ember, vagy sem. A történelmi emlékezet általában azokat állítja példaként az utókor számára, akik a halált választják, mintsem, hogy együttműködjenek egy zsarnoki hatalommal, és nem azokat, akik "felelős döntést" hoznak a "közösség" érdekében.
A totális elnyomás veszélye sosem volt akkora, mint most, mert erőszak helyett kényelemmel, digitalizációval oldják meg. A szabadság elengedhetetlen feltétele a titok, a privát szféra megléte. Visszataszító kettős mérce az egyéntől kérdezni, hogy ugyan mi titkolni valója van, miközben az állam titkosít szinte minden szerződést. Az információ hatalom, a hatalom korrumpál, a digitalizációval megvalósuló teljes átláthatóság ennélfogva totális mértékben korrumpál.
Digitális Állampolgárság, avagy Digitális Állami Póráz, avagy Pegasus Inside, avagy engedem-e Magyarország Kormánya, és a szövetséges orosz és kínai kormányok számára, hogy a mobiltelefonomhoz ezen applikáció segítségével, a programba esetleg telepített vagy később telepíthető zero-day exploit-ok segítségével hozzáférjen? Még véletlenül sem.
Egyetlen formáját tudom megfelelőnek DÁP célra: újonan vett mobiltelefon, csak ez az app van fent, tehát nem ezen használod a Facebook-ot, Intagram-ot és minden más szoftvert és szolgáltatást. És csak akkor teszel bele SIM kártyát, ha DÁP-ozni akarsz. Hint: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!