Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Aki nem megy el szavazni...

Aki nem megy el szavazni miért nem szavaz? Nem kéne kötelezővé tenni hogy aztán ne lehessen panaszkodni?

Figyelt kérdés
jún. 9. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem így is az a baj, hogy a szavazók jelentős része álomvilágban él és olyan "tényekkel" bástyázza körül magát amik alátámasztják a választását.

Nincs szükség még több hülyére, akik tévképzetek alapján húzznak be valamit.

Ha már ilyent akarnál akkor én mindenkivel aki szavazni akar letetetném az 1 havi fizetését és feltennék neki pár kérdést Magyarországról, olyant amit objektíven el lehet dönteni és lehet tudni mi az igazság. Aztán aki eltalálja az mehet szavazni és visszakapja a pénzét, aki meg nem az bukja a tétjét és nem szavazhat.

jún. 9. 12:34
 2/6 anonim ***** válasza:
18%

Aki nagyon nem akar szavazni az úgyis érvénytelen szavazatot adna le, az mivel lenne jobb? Csak szivatnánk a szavazatszámlálókat.

Ha már reformokat vezetnék be a szavazás kapcsán én is inkább valami "iskolázottsághoz" kötném a jogot, nyilván magyar állampolgárság, 18+ kor alap, de végzettség, írni-olvasni tudás vagy valami alap tájékozottsági teszt, hogy kiderüljön hogy azt tudja-e kik indulnak és azok mit képviselnek.

Sajnos sok esetben a választók informálása sincs a toppon, bár volt az EP választás kapcsán vita több platformon is, de nálunk az önkormányzatin indult olyan, akiről azt se tudom kicsoda és az interneten sincs semmi róla... Ezzel együtt szerintem egy felelős választópolgárnak kötelessége tájékozódni a jelöltekről, csak ezt senki sem ellenőrzi.

jún. 9. 13:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én elmentem szavazni. Viszont ha valaki nem akar szavazni az is szavazat. Ez is kicsit olyan érzésű vàlasztàs hogy jobb vagy bal kézből kéred a pofont.
jún. 9. 13:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tesz annyit értük a politika, hogy komolyan vegyék!

Elegük van a 30 éve egymásnak kilincset adogató és semmilyen érdemi változást nem produkáló szélhámosokból!

Az ígérgetésekből!

A politikusok szelektív emlékező képességéből!

A hazudozásból!

A program (megvalósítása) nélküli urizálásból.

Az adófizető lakosság tömeges hülyének nézéséből.

Összegezve:

A magyar ember nem érett arra - semmilyen szinten, - hogy hatalommal, befolyással felruházva meg tudja őrizni a józan eszét és tisztességgel tegye azt a kötelességét, amiért felhatalmazták jogkörökkel.

Az eltelt 30 év elég mintát szolgáltatott arra a józanul gondolkodó embereknek, hogy mennyi energiát (nem) érdemes befektetni a politikai állásfoglalásba. Már abban sántít az egész történet, hogy ennyi időt el tudott úgy lébecolni számtalan megélhetési politikus, hogy még mindig érinthetetlenül és jól eléldegél a nagy semmiből. Ennek a titka a gátlástalan, szélhámos, köpönyegforgató jellem, - ami sokaknak a mai napig nem tűnik fel! Már tartósabb ideje el kellett volna - törvényes úton - zavarni a fenébe a "rendszerváltás" óta ott hempergő múmiákat, - de a buta magyar semmiből nem tanul! A másik sarkalatos pontja a magyar politikának, hogy a politikusok megszavazhatják a saját érinthetetlenségüket, felelősségre nem vonhatóságukat, félreállíthatatlanságukat, JÁRANDÓSÁGAIKAT és a politikai felelősségvállalás, mint olyan, ismeretlen fogalom lehet előttük. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányan álltak fel önszántukból a bársonyszékből - kezüket feltéve, megkövetve az átvert embereket - és távoztak a felelősségükbe utalt pozíciókból! -Nem úgy, mint pl. japánban, - ahol öt (!) percet késik egy szuperszonikus vasút és a közlekedési vállalat felelős beosztású embere vagy maga a közlekedési miniszter képes ezt megtenni! Ebben az országban csak a meggazdagodás lehetőségeként kezelik a politikát - és nem felelős szakmunkaként, hivatásként! Amíg ez így mehet, addig menjetek, szavazzatok helyettem is!

jún. 9. 13:36
 5/6 anonim ***** válasza:
44%
1es én generàltattam ChatGPT-vel egy-egy kiszàmolós mondókàt az összes papírhoz és az alapjàn húztam az X-et. És pont ugyan annyit ér a szavazatom mint a te okoskodó stréber szavazatod amibe ki tudja mennyi munkaóràt tettél szabadidődből. És ehhez àllampolgàri jogom van amihez ha megpukkadsz dühödben sincs közöd. Cope more.
jún. 9. 13:36
 6/6 anonim ***** válasza:
62%
Ott ácsorogjak egy vagy több órát, hogy bejutassak valakit az ep-be havi 10 milláért, amiből én szart sem kapok? Hol élsz, te kiskomám?
jún. 9. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!