Az ukrán nép megfogja valaha bocsátani az oroszoknak ezt a háborút?
Nem. Tudod, van ezeknek a szovjet időkből egy nagy nemzeti tragédiájuk, a holodomor.
Azóta az ukránok teljesen megkülönböztetik magukat az oroszoktól, és gyűlölik őket.
Azt én nem tudom, hogy ennek ellenére hogyan viseltek el oroszpárti vezetést a szu szétesése után... nyilván gyorsan felejtenek a népek, meg a stockholm szindróma... De ha máshogy nem, hát a 2014-es események felébresztették őket. Majdan, és az azt követő események, ami gyakorlatilag a bevezetése volt a mostani háborúnak. Nem tudom mi bajuk van az oroszoknak ennyire az ukránokkal, milyen alapon gondolják róluk, hogy egy nép, aztán közben meg halomra gyilkolják őket...
Ez a kollektív tudat ma*haság.
Te ma haragszol a török népre? Pedig 150 évig gyilkolták a magyarokat.
Addig és akkor fogják utálni az oroszokat, amíg/amikor az ukrán politikának az az érdeke.
"Azóta az ukránok teljesen megkülönböztetik magukat az oroszoktól, és gyűlölik őket."
Érdekes hogy 2014 előtt még kb. fele fele arányban voltak azok akik a nyugat felé akartak közeledni és azok akik az oroszokhoz.
De még 2019-ben is a választásokon a keleti és déli régiókban elég jó eredményeket értek el oroszbarát pártok akiket azóta a "demokratikus" Ukrajnában betiltottak.
Biztos van egy ukrán öntudattal rendelkező réteg, még az is lehet hogy a háború ezek számát megnövelte de azért messze nem homogén etnikai szempontból Ukrajna és a sok hazafi egy része koporsóban, más része meg már nyugaton van, szóval elég érdekes lesz majd Ukrajna lakossága 10-20 év múlva és abban se vagyok meggyőződve, hogy Nyugat barátok lesznek többségben, mert ami most folyik náluk az sok mindenkinek lehet érdeke csak épp az ukrán embereké nem.
Ez csak idő kérdése.
Mi is meg tudtuk bocsátani a németeknek a 2. világháborút és puszi pajtások, szövetségesek lettünk már évtizedekkel ezelőtt.
Ez a későbbi viszonytól függ. Az első világháború után pl. a franciák és a németek tovább utálták egymást még húsz évig, a második után viszont azonnal kibékültek, hiszen megváltoztatták a vezetést és az egymáshoz való viszonyukat átértékelték.
Tehát ha a Putyin-korszak véget ér és egy együttműködő vezetése lesz Oroszországnak, akkor az ukránoknak nyilván nem lesz okuk haragudni az oroszokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!