Miért vannak öt hónapja új visszaváltók áruházakban és miért nem dob be senki semmit? Talán ez a lehetséges válasz.
Azon gondolkodnak mi legyen az alja néppel akik összeszedik amit nem visznek vissza és így ingyen piához vagy pénzhez jutnak vagy talán abból kaját is tudnának venni.Ezért most eszükbe jutott hogy 50 ft-nál jobban dráguljon és akkor a vevő visszaviszi.
Remélem megnő a bűncselekmények száma hogy még az utolsó szart is sajnálják attól aki rászorul.Bezzeg a mindendoboz gépeket egyből megszüntették!
Hogy miről beszélsz? Mit szeretnél?
Mindegy, felejtsd el az egészet, amit gondoltál eddig.
A lényeg az, hogy az új rendszer több helyen bizonyított már, hogy működik, és csökkenti a szemetelést, illetve hogy a kommunális gyűjtőbe kerüljenek a pet palackok. Többek között németországban is már évek óta működik ez a rendszer, hogy már a műanyag palackok is betétdíjasak lettek, pedig ha valahol a világon, akkor ott különösen figyelnek az emberek a szelektív hulladékok megfelelő szétválogatásáról, és mégis indokolt volt a rendszer bevezetése.
Nálunk január 1 lett volna az indulási dátum, de a piaci szereplők megfúrták ezt. Nyilván ez egy vicc, a kormán szégyene, hogy nem tudta elindítani a rendszert, és hogy néhány bolt meg gyártó ilyen könnyedént térdre tudta kényszeríteni őket.
Az új céldátum júli 1 lett. Ekkortól kezdve KÖTELEZŐen meg kell jelenniük a palackokon a visszaválthatóságot jelző címkének, illetve működnie kell az automatáknak is.
Én személy szerint használtam már az automatát. Új terméket nem láttam még sehol, élőben nem találkoztam a visszaváltós jelzéssel műanyag palackokon. Hagyományos üveg palackot dobtam be, amire ugye régen is volt már visszaváltó automata. Konkrétan spar. Önkiszolgáló kasszában nem lehet beváltani náluk a cetlit, átzavartak vele a hagyományos kasszához, de nyilván már vásárlás után voltam, apróban fizetett ki, vicc...
Nyilván ahol ki van helyezve az automata, az működik, csak nincs mit beledobna 🤷♂️
A gyártók úgy cicáznak a kormánnyal, ahogy akarnak, a júli1-es céldátummal se lesz semmi. SZÉGYEN!
Rossz szemszögből látja mindenki a helyzetet.
Ez nem környezetvédelem hanem csak egyszerű biznisz.
A gépek üzemeltetőinek jó üzlet, és annak is jó üzlet aki beszedi a pénzt és meg is tartja, mert nem mindegyik flakon kerül vissza a gyűjtőbe mert lekopik a fólia, vagy csak egyszerűen kidobják és nem viszik vissza.
A flakonokat ugyan úgy a szemétégetőbe viszik hogy energiát nyerjenek ki belőle.
Csak az egyszerű vásárló jár rosszul, mert már megint lehúzták róla még egy bőrt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!