A liberális politika meddig tud fenn maradni?
1. Rossz kategória
2. A liberalizmus nem erről szól
3. Már vagy 200 éve létezik, valószínű fog is egy darabig.
Amíg valakire nincs rábizonyítva a bűnössége, nem lehet bűnösnek tekinteni.
Csupán egy megvádolt ember, akit megillet a védelem, mert a rendőrség, az ügyészség, egyszóval a bűnüldöző hatóságok rendelkeznek olyan eszközökkel, hogy ártatlanra is ráhúzzák a vizes lepedőt.
Az optimális megoldást kell megtalálni a törvénykezésben, hogy ahhoz, hogy ne engedjünk szabadon túl sok bűnöst, olyan szigorúak legyünk csak, hogy ne ítéljünk el túl sok ártatlant.
Bármennyire meglepő, viccnek szántam.Gondoltam.egy kis furcsa szituációt mesélhettetek volna.
Amúgy hozzá teszem, a mai liberalista politika már szerintem a bűn megvédését célozza meg.Ezért kell egyre több jogot adni mindenre.
"egyre több jogot adni mindenre."
Ezt hívják liberalizmusnak.
Ja, és a bűn pártolásáról:
Egyrészt a bűnöző az államhatalommal szemben a gyenge pozíciójában van, tehát védendő kisebbség. Ebben van némi igazság, mert az sem jó, ha az államhatalom bármit megtehet, akár bűnözőkkel is, de már erősen túltolták a dolgot, néha úgy tűnik, mintha direkt öncélúan a bűnözőket akarnák védeni.
Másrészt van az a liberális koncepció, hogy a hagyományos büntetések (főként a börtön) nem alkalmasak arra, hogy a bűnözést jelentősen csökkentsék, a bűnözőket visszavezessék a társadalomba. Ebben is van igazság, de szintén nem megfelelő alternatíva, ha a büntetéseket enyhítjük és a börtönkörülményeket javítjuk. Önmagában ez sem fog eredményre vezetni, és még a társadalom rosszallását is kiváltja. Meg kellene fontolni inkább, hogy megtorló jellegű büntetések helyett inkább kárpótló jellegűt alkalmazzunk. Szerintem annak nagyobb elrettentő ereje lenne, ha pl. egy tolvajnak le kellene dolgoznia az okozott kárt.
Ja, és mivel a humor kategóriába tetted, nem akarok adós maradni a humoros válasszal sem:
Úgy este fél 11-ig, de ha buli van, akkor hajnalig is.
Most erre mit kéne írnom Mansour???
Akkor most jó a liberalizmus vagy nem?:D
Amúgy én is azt látom ,hogy a büntetőjogot keményebb büntetéssel kéne súlytani.Sokan primitívnek tartják a r3gi szokásokat ,mint pl. A kézlevágás.Pedig ha a lopás kézlevágással járna( bármekkora értékű is) szerintem 2x is meggondolná mindenki milyen útra téved.Az ilyen bűntetésekkel sok bűnöst börtönbe se kell zárni, így az országnak sem kell etetnie.De hogy ne maradjak egyedüli véleményen, több olyan ország is van ahol kemény bűntetésjog van,akár halálbüntetés is.Olyan rend van az országban,mint a pinty.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!