Gépjármű adórol a nav küld csekket vagy nekem kell utánna járni?
Nem küld(
E miatt ellenem éveken keresztül indult több végrehajtási eljárás.
Pedig annyi lenne az egész hogy csekk én meg befizetem... De ez nem opció a ge ciknek.
Úgyhogy létre kellett hoznom 1 ügyfélkaput, ahova jön az értesítés meg a szàmlaszám ahova utalni kell a pénzt ov családjának.
Csekket nem küldenek; ha nincs változás az előző évihez képest, akkor értesítést küldenek gépjárműadóról, ha változás van, akkor adómegállapító határozatot gépjárműadóról. Mivel idén változik a befizetési határidő, mindenki határozatot fog kapni.
Az értesítés, illetve a határozat tartalmazta, tartalmazni fogja azt is, hogyan lehet – többféleképpen – csekket igényelni a befizetéshez.
Akinek van ügyfélkapuja, a tárhelyre érkező dokumentumról az ügyfélkapuhoz tartozó email címre értesítés érkezik. Akinek nincs ügyfélkapuja, a gépjárműadó értesítést vagy határozatot papíralapon kapja meg.
Gondolom, idén is lesznek azok a megfizetési lehetőségek, amelyek az előző években voltak:
• csekk igénylése esetén csekken, ezen kívül a
• NAV-Mobil alkalmazás Gépjárműadó menüpontjában bankkártyával,
• az elektronikusan kapott határozatban, levélben elhelyezett fizetési linkre kattintva bankkártyával,
• átutalással,
• a NAV ügyfélszolgálatain bankkártyával,
• az Ügyfélportálról indított befizetéssel (bankkártyával, házibankos utalással).
Egyhamar nem várható semmi sem, mert április 15-re változott a megfizetési határidő, viszont egy összegben kell megfizetni az éves adót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!