A pesszimista, borúlátó, műveletlen, buta emberek miért szavazhatnak? Ha valaki nem hisz egy jobb világban az mit keres a szavazófülkékben?
"Ugyanezt kérdezném azoktól az emberektől is akik cinikusak, nem hisznek egy pozitívabb világban azok miért akarnak a szavazatukkal beleszólni a világ dolgaiba? "
És ha valaki a pártokkal szemben cinikus? Én hiszek egy szebb jövőben de nem gondolom hogy a jelenlegi felhozatalban bárkit is őszintén ez motiválna. Én úgy gondolom hogy már régen aprópénzre váltották a szavazatunkat. Valójában a pártok sem alulról jövő alulról építkező erők hanem itthon is és nyugaton is multinacionális cégek zsebében vannak és ők finanszírozzák a nekik kellemes törvényeket alkotó és fenntartó politikai erőket. Egyetlen dologban hiszek, ha valami nagyon nagy baj történne a világban és te is és én is egyszerűen rá lennénk kényszerítve arra hogy igenis ténylegesen tegyünk a közösségért az okostelefon nyomkodás helyett. De neked is a fogyasztásod a fontos és nekem is. Beszéltél a klímáról is. Abszolút igazad van de ez egy szélmalom harc amíg a paraszt nem érzi a saját bőrén a bajt addig ő max bólogat hogy "ja az gáz valamit csinálni kéne" de utána kortyol egyet a coca colábol és el van felejtve. Itt mindannyian úgy élünk hogy mindent meg akarunk úszni, és minden áron jól járni. Nem véletlen hogy egyik párt sem szokott 20-30-50 éves programokkal tervekkel előállni. Nem, max 4 évben gondolkoznak és olyan eredményeket akarnak ami elég ahhoz hogy újra nyerjenek. Mert alapvetően csak a hatalom érdekli őket. A másik meg ott vannak a marketingesek. Ők a motorjai minden hazugságnak és gonoszságnak ami van. A marketing soha nem egy minőségi hanem mindig egy mennyiségi tevékenység volt, eredményre optimalozálva. Nem tűr meg semmilyen moralizálast vagy erkölcsöt ami pedig szükséges lenne egy jobb és igazságosabb jövőhöz. Azt sem akarjuk elismerni hogy a globális kapitalizmus fenntarthatatlan. Nem lehet a végtelenségig növekedni. Egy körpályán száguldó vonaton vagyunk ami egyre gyorsít. És tüzelőanyagnak a vonat mögötti talpfákat szedjük fel és égetjük el. Magyarul a szakadék felé megyünk ahol véget ér az út. De ahelyett hogy lassítunk vagy fékeznénk az a mondás hogy egyre gyorsabban kell mennie a vonatnak és kb abban reménykedünk hogy a szakadékhoz érve az majd felrepül az égbe. Ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!