Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon folyamatosan...

Magyarországon folyamatosan romlik a közbiztonság?

Figyelt kérdés
Egyre több az utcai rablás, támadás, lopás?
2010. okt. 21. 21:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem a válasz igen. 10 éve amikor gimnazista voltam koncertről haza felé éjszaka simán végig gyalogoltunk acélbetétesben a József körúton, ma ez szinte fényes nappal is életveszély lenne. De nem csak az elmúlt 10 évben, hanem szerintem az elmúlt 4-5 évben kritikus szintre süllyedt a közbiztonság Budapesten. Lassan Rio-val leszünk egy szinten.
2010. okt. 22. 11:52
 12/30 anonim ***** válasza:
33%

"József körúton, ma ez szinte fényes nappal is életveszély lenne"

Ez azé enyhe túlzás!!

2010. okt. 22. 11:57
 13/30 anonim ***** válasza:
34%
Azért írtam, hogy szinte.
2010. okt. 22. 12:05
 14/30 anonim ***** válasza:
11%
hát jah
2010. okt. 22. 13:17
 15/30 anonim ***** válasza:
39%
Nem. Ennél jobban már nem tud romlani. :-(
2010. okt. 22. 14:21
 16/30 anonim ***** válasza:
23%

"Magyarországon folyamatosan romlik a közbiztonság?"

Nem. A 60-as években volt a legjobb, onnantól kezdve lassan romlott, aztán a 90-es évek első felében gyorsan romlott, az volt a mélypont. Ezután a 2000-es évek elejéig javult, azóta stagnál.

Az átlagos, az adatokat nem ismerő köznép mindig, mindenhol azt hiszi, hogy a közbiztonság rémületesen romlik. Ez nemcsak itt van így, hanem mindenhol.

"Egyre több az utcai rablás, támadás, lopás?"

Rablás

2003 3289

2004 3227

2005 2982

2006 2709

2007 3119

2008 3128

Lopás

2003 133668

2004 138519

2005 135214

2006 131083

2007 133023

2008 127125

Majd jönni fog egy csomó hőbörgő proli, és ordítja, hogy nem hisz a statisztikáknak, me' ő tudja, hogy a közbiztonság romlik és kész :)))

2010. okt. 23. 06:20
 17/30 anonim ***** válasza:
55%

A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 06:20

Én nem azt mondom, hogy nem hiszek a statisztikáknak, de a hörgő proli megnevezésedet büszkén felvállalom. Na de térjünk a lényegre. A közbiztonságot nem lehet leírni -legalábbis szerintem- statisztikai adatokkal. A közbiztonságot inkább, az mutatja, hogy mennyire érzik magukat biztonságban az emberek, az ország egyes városaiban, falvaiban, környékein...Itt mifelénk lehet, hogy kevesebb a lopás -nem tudom- de a cigány ugyanúgy kötözködik mindenkivel, és a stagnáló statisztikai adataidtól még ugyanúgy félnek nálunk az emberek este egy pár környéken.

2010. okt. 23. 11:08
 18/30 anonim ***** válasza:
51%

11:08

"A közbiztonságot nem lehet leírni -legalábbis szerintem- statisztikai adatokkal. A közbiztonságot inkább, az mutatja, hogy mennyire érzik magukat biztonságban az emberek"

Pardon. Ez két különböző dolog. Az egyik a közbiztonság objektíve, a másik a közbiztonságÉRZET.

Pl. a 90-es években nem volt sokkal több testi sértés, mint a 70-es években. De a 90-es években a sajtó kedvenc témája volt a bűnözés, míg a 70-es években a nyugalmat zavaró cikkeket az újságok belsejébe száműzték és csak rövid hírekként közölték, ezért a bűnözés nem volt szembetűnő. Mindenki azt hiszi, hogy akkor szinte alig volt erőszakos bűnözés, azaz jobb volt a közbiztonságÉRZET. De nem azért, mert ennyivel jobb volt a közbiztonság, hanem mert a sajtó máshogy viszonyult a kérdéshez.

"a stagnáló statisztikai adataidtól még ugyanúgy félnek nálunk az emberek este egy pár környéken."

A gyilkosságok száma pl. mostanra megfeleződött a 80-as évekhez képest. Mégis mindenki azt hiszi, hogy egyre több a gyilkosság, mert ha az átlagpolgár kinyitja a tévét, akkor másról sincs szó, mint a Cozma-ügyről, Szögi Lajos meggyilkolásáról és a cigánygyilkosságokról stb. Továbbá a sajtó kedvenc témája az utóbbi 2-3 évben az erőszakos bűnözés. Korábban ez nem volt így.

Bár ha visszaemlékszel, a 90-es közepén, a robbantásos merényletek és géppisztolyos leszámolások korában pl. sokkal rosszabb volt a közbiztonság, mint most. De mivel az régen volt, azt mindenki elfelejtette, ezért a bűnözés mindig valami olyasminak tűnik, ami most van, régen nem volt. Ezért mindig az a látszat keletkezik, mintha romolna a közbiztonság. A közbiztonságÉRZET mindig azt mondja, hogy romlik a helyzet. Akkor is, ha javul, akkor is, ha romlik a közbiztonság.

2010. okt. 23. 11:21
 19/30 anonim ***** válasza:
34%
A statisztikákkal csak egy baj van: hiteltelenek. Az az igazi, ha minden, de tényleg, minden egyes embert megkérdeznének, és az összegyűlt válaszokból számolnák ki a dolgokat (legyen szó bármilyen támáról).
2010. okt. 23. 15:05
 20/30 anonim ***** válasza:
42%
Vidéken rosszab a közbiztonság sztem mint a fővárosban!!
2010. okt. 23. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!