Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen változások lennének a...

Milyen változások lennének a kisember számára, ha a gazdagoknak több adót kellene fizetniük részarányban?

Figyelt kérdés
2023. nov. 21. 20:01
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

20

El kell kezdeni egy nemzetközi szabályozát kezdeményezni!

Láttál ilyet?

Nem hallottam róla!

Amúgy a multik pld tesco, mol, stb nem tudja kivinni a pénzt ami le van jelentve mint bevétel abból le kell adózni, tehát ergo hülyeség minimumot adózni.

2023. nov. 22. 11:48
 22/25 anonim ***** válasza:

"Amúgy a multik pld tesco, mol, stb nem tudja kivinni a pénzt ami le van jelentve mint bevétel abból le kell adózni, tehát ergo hülyeség minimumot adózni."

Te csak azt hiszed! Ha van egy vállalkozásom Cipruson és van egy magyarországon, akkor Ciprusról majd adok jó kis tagi kölcsönt a magyar leányvállalatomnak, aki így nem lesz nyereséges és/vagy kevésbé lesz az. Az adósságszolgálat pedig az adóparadicsom Cipruson fog realizálódni, ugyanis tudniillik, hogy nem a bevétel után adóznak a cégek, hanem a nyereségük után.

Ez most egy nyilván egyszerűsített példa volt, csak szemléltetni akartam, hogy egyrészt miért nem olyan egyszerű ez, másrészt pedig, hogy miért a globális minimumadó irányába tolódott el a nemzetközi kommunikáció.

2023. nov. 22. 11:57
 23/25 A kérdező kommentje:

22

A kiskapukat törvényileg be lehet és be is kell zárni ez nem kifopgás az adózásra!

Te most a multit véded vagy mi?!

2023. nov. 22. 11:59
 24/25 anonim ***** válasza:

"Te most a multit véded vagy mi?!"

Nem, csak próbálnálak edukálni. Amit példát hoztam, az például egyáltalán nem minősül kiskapunak. Ugyanazt a tagi kölcsönt leány és anyavállalat között el lehet játszani tisztességes szándékkal is pl. mikor a leányvállalat szeretne beruházni, de kedvezőtlen lenne hozzá a banki hitel. Ugyanaz a könyvelés, ugyanaz az adózás, ugyanaz az adminisztráció. Jóval mélyebb audit kellene hozzá, hogy feltárjuk a rossz szándékot és/vagy szükségtelenséget. Vagy ez, vagy úgy ahogy van betiltod az egész folyamatot, de akkor meg beavatkoztál a piacba, aminek ugyanúgy meglesznek a negatív következményei, még akkor is, ha 100 nagyvállalatból csak 1 használta adócsalásra.

De figyelj, ha te megelégszel azzal a vágyvezérelt gondolkodással, hogy "nem értem, nem is érdekel, csak valaki oldja meg, mert így hiszem jónak!!!", akkor hajrá.

2023. nov. 22. 12:14
 25/25 A kérdező kommentje:

24

Hát már ne haragudj de ekkora ésszel csak magadat kéne "EDUKÁLNOD"

Multivédő!

2023. nov. 22. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!