A női sportolók nem harcolnak a jogaikért?
"Egy québeci női bokszoló a múlt hónapban visszalépett egy tartományi bokszbajnokságtól, miután előzetes értesítés nélkül közölték vele, hogy egy férfi születésű transznemű ellenféllel kell megküzdenie – írja a Breitbart.
Dr. Katia Bissonnette ökölvívó nem volt hajlandó ringbe lépni transznemű ellenfelével, Mya Walmsley-vel a 2023-as tartományi Golden Glove bajnokságon, amelyet október végén rendeztek meg. „Lementem a szállodai szobámból, hogy elinduljak a terem felé, ahol az összes bokszoló bemelegített.
Az edzőm hirtelen félrehívott, és közölte velem, hogy sms-ben azt az információt kapta, hogy az ellenfelem nem született nő.
Tekintve, hogy Bissonnette visszalépett a mérkőzéstől, és nem jelentkezett helyette más ellenfél, Walmsley-t hirdették ki győztesnek"
Tudjátok, hogy rengeteg ilyen eset volt már.
Az élsportot kb. ki fogja nyírni ez a transz-mizéria.
Az más kérdés, hogy az élsport már rég nem az egészségről szól, hanem inkább az egészség tönkre tételéről, és olyan fanatizmus kell hozzá, ami engem egyszerűen visszariaszt. Megmondom őszintén, soha, semmiképpen se támogatnám, hogy a gyerekem élsportoló legyen. Sportoljon a maga örömére, nem bánom, ha vannak versenyek, örülök az ott elért sikereinek, de itt meg is állnék. Maradjon meg a gyerekkora, a fiatalkora. Ne a sportnak legyen alárendelve az egész fiatalsága.
Úgyhogy én olyan nagyon nem is sajnálom ezt a folyamatot. Kínozza magát a transznemű, tegye tönkre ő az egészségét, aki akar meg tapsoljon neki.
Nekem semmi bajom a homokosokkal... De a dolognak ez a része már tényleg vállalhatatlan és nem korrekt.
De kB 2 éve is volt, hogy az élvonalba tartozó úszó pali kitalalálta hogy ő igazáből csaj... Az amcsik meg indították a női mezőnyben.
A fizikai adottságai miatt logikus módon a földbe kalapaláta az egész női mezőnyt.
Ezért a többi versenyen a női úszók bojkottálták... A pali meg amerikai női bajnok lett így.
De egy macskaruhába öltözött csaj fogalmazta ezt meg a legjobban a tiktokon..
-azért, mert macska ruhában vagyok, nem lettem macska.
Hiába állítanám azt magamról.
Egy elmebeteg gondolna csak valóban annak.
Csak egy macska ruhába öltözött nő vagyok.
Jah, csak addigra éppen tönkre vágnak pár sportágat ezzel a dilivel.
ma 22:27
A boksz se ment tönkre.
#5 Mért vágnák tönkre? Ahogy más is írta, idővel majd kialakul. Nincs egyszerű megoldás, mert ha egy transz nő marad a férfiaknál, akkor esztétikailag lesz bicskanyitogató hogy a sok férfi között egy női úszódresszes csaj kénytelen úszni kizárólag azért, mert a születési neme férfi volt. Fordítva is bicskanyitogató, mert egyes esetekben a hozott fizikai alkat előnyt jelenthet a versenyzőnek. Bonyolítja a helyzetet, hogy egyes országok elismerik a nemváltoztatást, míg mások nem. Egy magyar transz nő pl. hivatalosan nem lehet nő, így 100%-ban női testtel is hivatalosan férfi marad. Míg más országokban kisebb változtatásokkal, egyszerű hormonkezelésen átesve már kaphat valaki másik személyit. Tehát ha nem külső, hanem hivatalos nem alapján akarsz szelektálni, akkor sem vagy előrébb. A dresszkód is baj, hiszen egy transz nő nem fogja a melleit szabadon hagyni csak azért, mert a férfi úszásban csak fürdőnadrágot lehet felvenni. Ez megint bicskanyitogató leshet a nézőknek is.
Szóval nem olyan könnyű dönteni, mint az elsőre tűnik. Azt sem mondhatod hogy kitiltod őket, mert elvenni a versenyzés lehetőségét csak azért, mert valaki más neműnek érzi magát, elég nagy probléma. Még a rokkantak is kaptak saját olimpiát. De a transzok azt sem kaphatnak, mert túl kevesen vannak ahhoz hogy saját versenyeik legyenek és a fent említett eltérő jogi és fizikai besorolások miatt ezekben sem lennének egyenlő ellenfelek.
Hab a tortán hogy a probléma a másik irányban is jelen van, tehát ha egy transz férfi a férfi sportágba kényszerül annak ellenére hogy női fizikuma van, akkor ő kizárólag az eredeti neme miatt hátrányban lesz. Ezt hogyan oldod meg? Nem rakhatod vissza a nők közé sem, hiszen egyrészt férfiasan néz ki, másrészt a hormonkezelés miatt plusz izomtömeget szedhetett magára, amit a nőies nőnél már durva doppingolásnak titulálnánk. Ezernyi hasonló gond van még, és rohadtul nem egyszerű eldönteni hogy mi a jó megoldás. Tönkretenni biztosan nem fognak semmit, maximum átalakul a sportélet.
Az egész probléma abból adódik, hogy a "nő" és a "férfi" meghatározása nagyon sokféleképpen történhet. Holott lennének nagyon egyszerű lehetőségek. Például a sportban az egyik csoport lenne az XX, a másik meg az XY kromoszómákkal rendelkezőké (tudom, vannak elvétve más kromoszóma variációk is, de akkor is ez a két fő csoport, és lehetnének egyéb kis csoportok, ha vannak elegen és megcsinálják a maguk bajnokságait), egészen egyszerűen azért, mert ezek a tulajdonságok határozzák meg alapvetően a testi felépítést, adottságot. Innentől kezdve mindenki eldöntheti, hogy miként tekint magára, nőnek, férfinak, macskának, esetleg unikornisnak vallja magát, végülis teljesen mindegy, az XX vagy az XY bajnokságok között viszont nincs átjárás. És hangsúlyosan nem női vagy férfi versenyek lennének, hanem XX és XY. Innentől kezdve ezek a mesterségesen gerjesztett hülyeségek is megszűnnének.
Ugyanez igaz például a mellékhelyiségekre is. Az egyiket használhatják a nunisok, a másikat a pöszörősök, függetlenül attól, hogy minek képzelik magukat, pusztán célszerűségi alapon, hiszen a piszoárt a nunisok elég nehézkesen tudják csak kihasználni (bár meg tudják oldani, ha muszáj). Egyébként meg példát lehetne venni a mozgássérültekről, ott nincs ilyen vagy olyan, mindenki egyformán használhatná mindegyiket, legfeljebb nem lennének piszoárok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!