Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem dob Izrael Gázának...

Miért nem dob Izrael Gázának atom bombát ezek után ??

Figyelt kérdés

2023. okt. 22. 22:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Törpöknél láttam, hogyan zajlik a lakásépítés. Nagy csapatokban együtt felépítettek több házat - minden egyes házon mindenki dolgozott, ki mihez értett - aztán egyszerűen szétosztották a házakat, mindenki kapott egyet.

Az étkezést is láttam, nagy asztalnál együtt ettek, mindenki ugyanúgy kapott, kivéve ha valami éhezés volt, de akkor meg mindenki ugyanúgy evett kevesett.

Lehet hogy a dolog gyerekesnek néz ki, de igazából jobbat szerintem azóta sem találtak fel. Főleg ugye ha a mai Magyaroszág helyzetét viszgáljuk. Már a neandervölgyieknél találtak egész öreg emberektől, beteg gyerekektől csontokat, akik nyilvánvalóan nem élhettek volna meg a természetben, nyilvánvalóan náluk már akkorban olyanok voltak a közösségek, hogy ez akkor már lehetségessé vált.

Nehéz megmondani, mikor kezdődött a visszafejlődés, talán a mezőgazdaság feltalálásakor, illetve a mai emberek számára talán a magyar rendszerváltáskor, mindenesetre a sok okoskodó b*zi mindenféle baromságot kitalált, és egyszerre divattá vát, hogy akinek nincs, annak nincs, majd megoldódik minden magától. Akkor alakultak ki az ilyen nyomortelepek, ahol nemzedékekről nemzedékekre öröklődik a szegénység. Régen a nagy daru meg a házgyárak többé kevésbé mindenhova lebasztak valami házat, meg ilyesmit, aztán 90-en után divat lett, hogy eegész rétegek mentek az utcára, és évtizedekig összesen is kevesebb ház épült az egyszerű nép számára szétosztásra, mint előtte akár pár hónap alatt.

De persze igazából az előző rendszer sem volt igazából igazságos, talán egy-két alap dolog tisztázottabb volt, de az a fajta egyszerű természetes rend, ami az emberiséggel természetes módon még az őskorban az ember genetikájába ivódott, az valószinűleg már a nagy történelmi korokra el lett romolva, a nyomort természetesnek vették, az ebből fakadó bajokat meg istencsapásának. Talán csak néhány megmaradt vadnép lehetett a kivétel.

Nyilván Gáza is valahogy igy alakulhatott ki, csak ott már annyira nem volt semmi vesziteni való az általános mélyszegénységben, hogy a legnagyobb bűnözőket, terroristákat is könnyen ki lehetett nevelni a teljesen semmiben felnevelkedett, gyökértelenné vált tömegekből. Sajnos most már nagyon nehéz látni a visszafordulást, mert még ha arányaikban kevesen is lehetnek a közvetlen felfegyverzett terroristák, a fenyegetésük nyilván az egész légkört áthatja.

2023. okt. 23. 08:56
 12/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat, a választ nem írtam. Igazából én nem hiszek az ilyen dolgokban, hogy az amerikai-mexikói kerítés, meg az afrikai spanyol enklávékban a nagy kerítések, meg a magyar szerb kerítés, meg ezek a nagy katonai akciók, szóval szerintem ezek olyan nagy megoldást nem jelentenének, mert az alapdolgok enél mélyebben húzodnak, és mi gyerekkorunkban még más utópiák, vágyálmok mentén nőttünk fel. Nyilván valami kommunista módon Gázából is lehetne élhető, boldog város, mert végső soron ott sem lehet más az emberi alaptermészet, mint az NDK-ban, elvileg ott is lehetne olyan egyszerű átlag város, mint a régi Drezdában, mindenki számára elérhető egyszerű de kellemes lakhatással, táplálkozással, oktatással. Csak most már annyira összekuszálódott a helyzet, hogy nehéz látni, hogy lépésről lépésre hogy lehet haladni és kifarolni a társadalmi csapdahelyzetből.
2023. okt. 23. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!