Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szabadkőműveseknek kötelező...

A szabadkőműveseknek kötelező hinniük egy felsőbb hatalomban (Istenben, Teremtőben, kozmikus Buddhában, panteizmusban, Brahmanban stb.)? Miért?

Figyelt kérdés
Ezt hallottam.

2023. okt. 16. 12:45
 1/4 anonim ***** válasza:
25%
ördögben!
2023. okt. 16. 13:11
 2/4 anonim ***** válasza:
88%
Rosszul hallottad.
2023. okt. 16. 14:00
 3/4 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
38%
Hinniük semmiben nem kell, csak azt kell tenniük, amit a felettesük, a szervezet parancsol.
2023. okt. 16. 14:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Tudjátok egyáltalán mi a fészkes az a szabadkőművesség, vagy csak a lapos földesektől és neonáciktól hallottatok róla?? Festetics György is szabadkőműves volt. De ha jól tudom, akkor Kazinczy Ferenc is.

#2.

#3.

Nemcsak hallottam, hanem olvastam is több helyen.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=fMqqV0hOgkg&pp=ygURc3phYmFka..

Több helyen olvastam, hogy ez kötelező elvárás, de ezen kívül, hogy az illető mégis milyen vallású vagy miféle felsőbb szellemben, hatalomban hisz az rá van bízva. Ezért is nevezik őt Világegyetem Nagy Építőmesterének, mivel őt azonosnak tekintik és így senkinek sem sértik meg az egyéni világnézetét.

2023. okt. 16. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!