Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A matematikus prof. figyelmezt...

A matematikus prof. figyelmeztetett: a világot öt férfi miatt fenyegeti pusztulás. Igaza lehet?

Figyelt kérdés

Vlagyimir Putyin orosz elnök, Joe Biden amerikai elnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Hszi Csi-ping kínai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető. [link]

Eric Weinstein matematikus szerint a legtöbb ember nem fél eléggé a nukleáris háborútól, mert a modern élet „gyors tempójú szappanoperája” túlságosan elvonja a figyelmüket, pedig az ukrajnai háború sokkal közelebb hozta a világot ehhez a katasztrófához, mint gondoljuk.

2023. szept. 28. 10:19
A kérdező szavazást indított:
igen
talán
nem
26 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
98%
És akkor mi van ha valaki még egyszer elmondja ugyan azt a közhelyet? Nem mondták még 1000szer.
2023. szept. 28. 10:27
 2/8 anonim ***** válasza:
22%
Igen, békére kell törekedni, mert az eszkaláció veszélye valós.
2023. szept. 28. 10:28
 3/8 anonim ***** válasza:
26%
Én Zelenszkijt nem vettem volna ide, neki nem sok valós hatalma van, ő csak kihasználja a többieket, amíg tudja. Mondjuk problémákat okozni azt valóban tud.
2023. szept. 28. 10:38
 4/8 anonim ***** válasza:
22%
Hát, ehhez a közhelyhez nem kell matematikus professzornak lenni... Zelenszkij helyett én inkább valami pénzügyi spekuláns háttérembert mondanék, mindenféle összeesküvés-elmélet nélkül. A háború elsősorban üzlet, igen komoly szerepe van a befektetőknek, illetve a fegyveripar résztvevőinek. Zelenszkij valójában súlytalan figura, akire most azért figyel a világ, mert megtámadták. Ő ezt próbálja kihasználni, a tényleges nagyhatalmak meg őt használják ki.
2023. szept. 28. 10:51
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Az Origón heti szinten 3x lesz atomháború az ukránok miatt.
2023. szept. 28. 11:00
 6/8 anonim ***** válasza:
86%

De ehhez mi a jófenének kell ehhez matematikusnak lenni? Ez egy olyan alapvetés, amivel mindenki tisztában van, aki egy kicsit is foglalkozik a nemzetközi politikával. Nagyhatalmú emberek, egy szuperhatalommal háborúban álló vezető és egy atomrakétákon ülő félkegyelmű dinasztia jelenlegi vezetője.

Másrészt ahhoz sem kell prof.-nak lenni, hogy megállapítsuk az emberek a saját buborékjaikban vergődnek nem törődve a környezetükkel és többi embertársukkal.

Nem lettem okosabb, csak még egy vészmadár riogat a vélt vagy valós problémákkal!

2023. szept. 28. 11:27
 7/8 anonim ***** válasza:
89%

Én csak azt nem értem, hogy ebben mi a hírérték. Most akkor lehozhatnák azt is, hogy egy atomfizikus elmondta, hogy a nukleáris fegyverek kipusztíthatják az emberiséget. Hűha, inkább írhattak volna valami hasznosat is.

Az egyetlnen üzenete ennek a cikknek, hogy van néhány ember, akinek a döntései aránytalanul nagy részt kapnak ebben a kérdésben. Egyik oldalról érdekes kimondani, hogy mindössze öten vannak, másik oldalról meg azt is, hogy nem csak 1 (Putyin), hanem 4 másik is van.

2023. szept. 28. 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk szerintem félrevezető és primitív 5 legveszélyesebb emberről beszélni.

Egyrészt ezen a szinten államokról beszélni értelmesebb, másrészt vannak államok melyek ha a kérdést leegyszerűsíjük atomháborúra akkor is nagyobb szerepük van mint Ukrajna, pl Irán,India vagy Pakisztán.

Másrészt ennyire látszik hogy nem a geopolitikához ért, hanem matematikus.

2023. okt. 17. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!