Miért van nálunk vészhelyzet, rendeleti kormányzás? Orbán Svédország nato csatlakozasáról: Nem fenyegeti őket semmi.
8:27
Ne hazudozz, ez csak a te beteg elméleted. Egy agresszor, támadó fél elleni védekezését támogatják ukrajnának.
Az oroszok mindenkit fenyegetnek, nukleáris támadásokat emlegetnek.
Ennyi erővel az oroszok megkerülik az ukránokat és majd magyarországot támadják?
Ez épp olyan értelmetlen kérdés, mert nato tagot nem fog nyiltan megtámadni. A svédek viszont nem nato tagok putyin pincsije miatt.
11# csak egy kérdés más aspektusból, de komolyan kérdezem.
Az EÜ pl milyen jogon ad fegyvereket egy NEM EU és NATO országonak??? Ehhez a háborúhoz mi köze az az EU nak?? Ez közvetett módon háborúban állás!!
Ja, tudom, mert itt leírta sok ballibernyák, hogy Ukrajna után még sem állnak az oroszok!
Akkor meg mégiscsak van félnivalónk, vagy NINCS?
Melyik az igazság?
Amúgy pedig amikor az USA a Balkánon, vagy éppen Afganisztánban, vagy éppen Irakban ölt halomra civil embereket is, hol voltak a szankciók pl az EU részéről???
8:43 Azon a jogon, hogy nem a középkorban vagyunk.
Egy független szabad országot támadtak meg, jó érzésű emberek támogatják, hogy védje meg magát. A politika nem a jó érzésről szól nyilván, én a közhangulatról beszélek.
Nem tisztem, nem is jogom igazságot tenni a világban, az hogy nálunk mi van, abba viszont elvileg, de csak elvileg van jogom beleszólni állampolgarként, de gyakorlatilag nincs, mert azt hazudják, itt 2/3-os kormányzás van, amit egy általános iskolás röhögve kiszámol, hogy semmiféle 2/3 nincs.
Engem felesleges győzködnöd a propagandáddal, nem fog menni, a valóságban élek.
" Tudsz mondani olyan intézkedést amit ennek a veszélyhelyzetnek alapján hoztak meg? Nem hiszem."
Pedig van jó néhány:
"A háborúra hivatkozva könnyebb lesz kirúgni a tanárokat"
"A háborúra hivatkozva rendelt el megszorítást a szociális ellátásban a kormány"
"A háborúra hivatkozva új eljárás nélkül emelhetnek árat az építési közbeszerzések győztesei"
A háborúra hivatkozva mától befektetési alapkezelőket is pénzelhet az Eximbank
Emellett a bankadót, a biztosítási pótadót, a légitársaságok- és a gyógyszergyártók különadóját, a távközlési szektor pótadóját, a kiskereskedelmi pótadót, a népegészségügyi termékadó emelését, és a rezsicsökkentés megvágását is a háborús helyzetre hivatkozva követték el.
Olyan rendeleteket hoz a kormány a háborús veszélyhelyzettel visszaélve, aminek semmi köze a háborúhoz. Egyértelműen látszik, hogy a Fidesz visszaél a veszélyhezettel, és arra használja, hogy a saját törvényeit ellenállás nélkül átnyomja a parlamenten.
#15 Felsoroltál pár cikket amiknek a kattintásvadász címébe beletették, hogy "a háborúra hivatkozva". Ezen döntések egyike sem a veszélyhelyzeti szabályok miatt/alapján lett meghozva. a veszélyhelyzet nélkül is pontosan így hozták volna meg ezeket a rendeleteket, nem kerültek meg velük egyetlen szokásos parlamenti eljárást sem.
Hogy te nem érted hogy a mellettünk zajló háborúnak vannak ránk nézve negatív hatásai az egy dolog, de ettől még nem a veszélyhelyzet alapján hozták meg ezeket a döntéseket.
Az, hogy mire hivatkoznak, mivel magyarázzák a döntést az nem ugyanaz, mint amit kérdeztem, hogy "Tudsz mondani olyan intézkedést amit ennek a veszélyhelyzetnek alapján hoztak meg? ".
9:14 itt is szemezgethetsz, találsz nem egyet.
14# értem én, hogy propaganda...de mi van a nyugati propagandával, az nincs is, ugyebár? Téged az fertőz, nem a valóság.
Másrészt Ukrajnát csak úgy hobbyból támadta meg Putyin?
Az szerinted milyen politikai helyzet, amikor egy katonai nagyhatalom melletti ország kijelenti, hogy NATO ország akar lenni, ráadásul egyezmény szavatolta Oroszország számára, hogy Ukrajna semleges marad!
Próbáld ki ugyanezt az USA val, meglátod, mi lesz...
A harmadik: Ukrajnát jószándékú országok támogatják...ja, politikai önös érdekből...de íme a napokban láttuk, hogy Ukrajna milyen " hálás" pl Lengyelországnak, cserébe az iszonyatos támogatásért tönkretenné a lengyel mezőgazdaságból élők jó részét, a sz@r és olcsó gabonával...
Amikor meg jogosan nem tetszik a lengyeleknek az ENSZ ben Zelenszkij szó szerint olyan országnak minősítette őket, akik Oroszországot támogatják (!!)...le is állt a további fegyverszállítás.
Végül érdemes azon is elgondolkodni, ha már annyira a valóságban élsz, hogy tulajdonképpen hogyan is lehetne fegyverekkel békét elérni, miért nem abba fektetett energiát az EU és az USA, hogy ne haljanak meg százezrek, ne legyen holdbéli táj Ukrajna nagy része....
A negyven millió ott élő ember 1/3 már nincs....és az ország 1/5 öd része sz@rrá van lőve, se utak, se emberek, se infrastruktúra, semmi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!