Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A fiatalok elfogjak hagyni az...

A fiatalok elfogjak hagyni az orszagot?

Figyelt kérdés
2023. szept. 5. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Persze, minek maradjanak itt fele fizetésüket adózzak le a dagadt csuti szarkának?
2023. szept. 5. 15:38
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
A tanultak menekülnek innen.Ennek gerjesztése csak egy orbán hazaárulásai közül.
2023. szept. 5. 15:40
 3/10 anonim ***** válasza:
16%
Már nem sokáig. Nyugat romba megy a migráció miatt aztán gyünnek vissza
2023. szept. 5. 15:41
 4/10 anonim ***** válasza:
29%
Egy részük biztos....de a többség nem.
2023. szept. 5. 15:46
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
15:41-es, ha propagandát akarok olvasni, akkor nem ide jövök. Mondjuk nem akarok...
2023. szept. 5. 16:14
 6/10 anonim ***** válasza:
97%

Kábé igen. Apró pontosítással: a nem szülő*, ill. gyereket nem vállaló* fiatal hagyja itt az országot, mert ők vannak a legkiszolgáltatottabb, legelnyomottabb (igen) helyzetben.

Egyébként én magam is az vagyok, ennek ellenére szívesen élek/élnék továbbra is idehaza, ha nem tapasztalnám az egyre romló emberi minőséget a mindennapokban. Szóval ami engem kifejezetten szomorúvá tesz, az még nem is a politika (az mindig olyan, amilyen), nem az ilyen-olyan botrányok (azok mindig is voltak/lesznek), nem is a külföli megítélés vagy hírnév (leszarom), hanem a rosszindulat és a közöny. A fejlődés és az élhető perspektívák hiánya talán. Ha össze akarom foglalni.

2023. szept. 5. 16:20
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Igen, ha nem teljesen hülyék vagy nem fideszbérencek akkor biztos.
2023. szept. 5. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:
96%
Egy részük, akik talpraesettek, tanultak. Pedig pont ilyen emberek kellenének itthon.
2023. szept. 5. 17:00
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Két éve költöztem el Magyarországról és nem látok rá esélyt, hogy visszamenjek családi és baráti látogatásokon túlmenően. (Bár azért hozzátenném, hogy az én költözésem mögött nem csak a jelenlegi politikai helyzet áll, hanem személyes preferenciák, például számomra szimpatikusabb kultúrák és kényelmesebb életstílusok.)

Nyilván nem fog minden (értelmes és tanult) fiatal elmenni, de sokan elfognak, és miért is tennék? Ha az ember azt látja, hogy nem becsülik meg állami szinten, hogy ellehetetlenítik, hogy a legalapvetőbb és legfontosabb dolgokat (oktatás, egészségügy, stb.) mintha tudatosan tennék tönkre, akkor miért maradjon? Hogy őt is bedarálja a rendszer?

Lehet azt mondani, hogy akkor változtassák meg a jelenlegi helyzetet az emberek, ami nyilván szépen hangzik, csakhogy mindenkinek egy élete van. Egy élet, amit a többség nem szeretne elpocsékolni egy olyan harcra, ami talán még csak sikert se fog hozni. Hiába tesz meg a nép bármit, ha azt a vezetőség egy tollvonással semmissé teheti.

24/N

2023. szept. 5. 17:06
 10/10 anonim ***** válasza:
15%
Ha ki is mennek pénzt keresni, pár év múlva visszatérnek. Kint még úgy sem tudnak saját lakást venni mint idehaza.
2023. szept. 5. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!