A fiatalok elfogjak hagyni az orszagot?
Kábé igen. Apró pontosítással: a nem szülő*, ill. gyereket nem vállaló* fiatal hagyja itt az országot, mert ők vannak a legkiszolgáltatottabb, legelnyomottabb (igen) helyzetben.
Egyébként én magam is az vagyok, ennek ellenére szívesen élek/élnék továbbra is idehaza, ha nem tapasztalnám az egyre romló emberi minőséget a mindennapokban. Szóval ami engem kifejezetten szomorúvá tesz, az még nem is a politika (az mindig olyan, amilyen), nem az ilyen-olyan botrányok (azok mindig is voltak/lesznek), nem is a külföli megítélés vagy hírnév (leszarom), hanem a rosszindulat és a közöny. A fejlődés és az élhető perspektívák hiánya talán. Ha össze akarom foglalni.
Két éve költöztem el Magyarországról és nem látok rá esélyt, hogy visszamenjek családi és baráti látogatásokon túlmenően. (Bár azért hozzátenném, hogy az én költözésem mögött nem csak a jelenlegi politikai helyzet áll, hanem személyes preferenciák, például számomra szimpatikusabb kultúrák és kényelmesebb életstílusok.)
Nyilván nem fog minden (értelmes és tanult) fiatal elmenni, de sokan elfognak, és miért is tennék? Ha az ember azt látja, hogy nem becsülik meg állami szinten, hogy ellehetetlenítik, hogy a legalapvetőbb és legfontosabb dolgokat (oktatás, egészségügy, stb.) mintha tudatosan tennék tönkre, akkor miért maradjon? Hogy őt is bedarálja a rendszer?
Lehet azt mondani, hogy akkor változtassák meg a jelenlegi helyzetet az emberek, ami nyilván szépen hangzik, csakhogy mindenkinek egy élete van. Egy élet, amit a többség nem szeretne elpocsékolni egy olyan harcra, ami talán még csak sikert se fog hozni. Hiába tesz meg a nép bármit, ha azt a vezetőség egy tollvonással semmissé teheti.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!