Hitler a háború vége felé miért döntött úgy hogy harcol a végsőkig ahelyett hogy menti a menthetőt?
Lehet, hogy rosszul tudom, de elég sokáig a németek álltak nyerésre, és a háború vége felé mindkét oldal kezdett erőteljesen felmorzsolódni. Mi sajnos előbb, így a vesztes oldalon kerültünk ki a világégésből.
Sebesült embereket megmenteni? Talán életeket, akik így a fronton áldozták életüket a hazájukért.
A háború mindenképp rossz dolog :(
de hát mindkét fél győzni akart (a németek is)
Hát ha jól emlékszem, akkor a Bukás c. filmeben volt valamilyen jelenet, amikor dühöngve mondta, h a (német) nép a hibás, mert túl gyöngének bizonyult, nem elég kitartó, csalódott benne, nem tudom, h ennek mennyi a valóságalapja, vagy csak amolyan filmes kiszínezése a történetnek, de amennyiben van némi valóságalapja, h ilyen gondolatai vtak a vége felé, akkor gondolom tényleg azt akarhatta, h ha ő bukik, akkor már minél többen kövessé, főleg ha a "népet" okolta a vereségért.
Persze az is tény, h Hitler nem volt 100-as sohasem :)
Az elhárító mechanizmus egyik jó példája az, amit Hitler tett, legalábbis egy darabig. Nem akarta elfogadni, hogy mi a valóság és ezért a tagadásának a része volt amit tett. Amit mások is írtak: nem létező hadosztályokat küldött harcolni. A létező hadosztályok sem voltak feltöltve. Volt például olyan ezred, amiből még négy ember volt.
Itt azonban meg kell jegyezni, hogy volt 2 dolog, ami kissé árnyalja ezt a helyzetet. Egészen a kapitulációig nagyon sok katona volt, akiknek a kezébe fegyvert adva, üzemanyagot biztosítva azért nagyon sok mindent meg lehetett volna tenni. Például ki lehetett volna építeni védelmi vonalakat. Tehát a valós létszám is elég lett volna. Másik: nem volt üzemanyag. Ez akadályozta meg a valóban jobb tankok és repülők üzemeltetését.
Az is igaz, hogy voltak olyan fejlesztések, amelyekben bízhatott volna, ha megépülnek és rendszeresítésre kerülnek. Ezért a háború megfordításában való bizodalma nem nélkülözött minden valós alapot (ezzel nem azt mondom, hogy legalább a német határokat tudta volna tartani, de lett volna esélye).
A legvégén szerintem már ő is tudta, hogy vége. Nem véletlenül lett öngyilkos. Azzal a tettével végül is elfogadta, hogy elvesztette a háborút.
Szerintem nem volt sok választása. A szövetségesek addigra már dekralálták, hogy csak feltétel nélküli kapitulációt fogadnak el.
Ráadásul Hitlernek a birodalmon belül is akadtak jócskán ellenségei.
Ha Hitler akkor feladja, valószínűleg kivégzésre került volna (még úgyis). Egyszerűen nem érte meg neki feladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!