Ezt lehet? Lehet rendészet és közszolgálat ágazatot tanuló diáknak bilincset hordani utcán? Egyáltalán közterületen bilincs hordása legális?
Nemrég vettem észre egy számomra érdekes dolgot.
Az alábbi linken egy gyáli iskolának a rendészeti fognak látszani:
Én is rendészet is vagyok, de ilyenről még nem hallottam és nem tudunk erről a társaiknál sem.
Ha jobban megnézzük a képet láthatjuk, hogy a diákok egy tűzoltó autónál állnak és az első sorban egy fiú bal farzsebe felett az övék egy bilincset tárol.
A kép közterületen készült.
Mert ennyi erővel tonfát/gumibotot is hordhatnának már ha fegyvert nem is....
Nem értem.
„rendészet is vagyo”l, és nem tudsz a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletről, és a kérdésed kiírása előtt sem néztél utána?
Dobócsillagtól kezdve sok minden szerepel ott (gumibot is), hogy járműveken, közforgalmú közlekedési eszközökön, közterületen, nyilvános helyen ki mit mikor tarthat magánál, viselhet, adott esetekben használhat, illetve, mit nem, de bilincs nem szerepel a kormányrendeletben.
Nálam? Persze, de nekem nincs közterületem.
:)
Rendészetisnek vallod magad, de még csak utána sem tudsz nézni. Segítségül egy válaszoló megnevezte neked a jogszabályt. És akkor többször rákérdezel.
Igen. Magad, mint Nehezen-Értő Talabér, nagy gyalogosforgalmú közterületen levő rendőrségi épület előtt járkálhatsz fel-alá úgy, hogy mindkét füledre van akasztva egy-egy bilincs, a fogaid közt tartasz annyit, amennyit tudsz, mindkét markodban tartatsz, amennyi belefér, és minden zsebedből kilóghat annyi, amennyit bele tudsz gyömöszölni.
És akkor jöhet legalább két kérdezői kommented: „Tényleg?” és „Lehet ilyet?”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!