Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lesz a felsőoktatás jövője?

Mi lesz a felsőoktatás jövője?

Figyelt kérdés

15 évvel ezelőtt végeztem. A mostanihoz képest lényegesen nehezebb volt felsőoktatásba kerülni, de előfordult 1-1 olyan eset, hogy a közepes tanuló osztálytársnőmet felvették a már akkor is színvonaltalan Dunaújvárosi Főiskola alapszakára. Ki is bukott 2 félév után. A legtöbb közepes tanuló osztálytársam szakmát tanult érettségi után vagy elment dolgozni, eszébe sem jutott a továbbtanulás, 23-ból 7-en mentünk végül egyetemre. Többen jelentkeztek, de hetünket vették fel.

Viszont ami most megy, hogy boldog boldogtalant felvesznek,sok helyen 160 ponttal 😃😃 ami egyszerűen nevetséges! - minek? Attól nem lesz jobb az országnak, hogy alkalmatlan emberek tömegei kapnak papírt valamiről, amin átrugdosták őket, de majd reklamálhatnak a diplomás fizetésért... A diploma vagy el fog értéktelenedni, vagy a munkáltató azt fogja mondani, hogy oké, a pályázatban megjelölöm hogy melyik egyetem diplomáját fogadom el, a többi mehet a levesbe meg a börgerkingbe kasszázni.

Miért jó ez a kormánynak? Mi ezzel az oktatás politika célja? Nulla nyelvtudással mit fog kezdeni a gagyi egyetemen végzett hallgató?

2023. júl. 27. 13:40
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Nem lesz jövője.

Már ma is van egy tendencia, de a státusztörvény végett valszeg ez még jobban megnő, ami szerint, már középiskolába is külföldre viszik a gyerekeket a szülők, na ők tuti, hogy kint maradnak tovább tanulni. Aki oktatásra vágyik és ebbe az országba született, annak tök egyértelmű lesz, hogy külföld. Minnél korábban, annál jobb.

2023. júl. 27. 14:17
 2/4 anonim válasza:

Mivel Magyarország, mint állam (funkciók) megszünt létezni, lásd:

- közegészségügy összeomlott,

- nyugdíjrendszer össze fog omlani,

- közbiztonság nincs,

- kultúra alja szintű,

- nincs jogbiztonság.

Így szerinted, pont az oktatás maradna ki?

A kormány célja bebetonozni a hatalmát, akár emberéletek árán is.

A közoktatást is teljes egészében le fogják építeni, mert a cél, hogy buta, nyugdíjat meg nem érő jobbágy legyen a lakosság 80%-a.

Mindenkinek azt ajánlom, hogy vagy ne vállaljon gyereket és irány nyugat, vagy már kint taníttassa a gyerekét, ahogy az első válaszoló is írta.

Magyarországot el kell engedni.

Szolgalelkű, együgyű lakosságnak nincs igénye a minőségre, gondolkodásra stb.

2023. júl. 27. 14:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Miért jó ez a kormánynak? Mi ezzel az oktatás politika célja?

Már annyian, annyiszor leírták... tényleg nincs értelme 100* megkérdezni.

Összeszerelő, bólogató birkák kitenyésztése, akik elégedettek is emellett, merthogy ők diplomások (="értelmiségiek").

2023. júl. 27. 14:39
 4/4 anonim ***** válasza:

160 ponttal NEM vesznek fel bsc képzésre, oda 280 a törvényileg előírt, ez még csak nem is az egyetem döntése...

Egyébként az, hogy könnyebb bekerülni egyáltalán nem gond. Sokaknak ez ad egy második esélyt, mert nem mindenki rendelkezik azonos háttérrel és/vagy kellő érettséggel tiniként. Lehet valaki 12.-ben eszmél, hogy szeretne x dologgal foglalkozni amihez diploma kell, lehet valakinek a szülei nem törődnek otthon a gyerekkel eleget, lehet valaki rossz társaságba kerül és 12.-ben eszmél a rossz jegyeire, stb stb stb.

Én pl 12.-ben kezdtem el annó tanulni 350 körüli pontom volt, ezzel bekerültem egy vidéki info szakra, utána megjött a kedvem a tanuláshoz és egy matekot is elvégeztem mellette (levelezőn). Akkor szerinted én buta vagyok és hülyeség volt engem egyetemre engedni, mert 11. osztályig csak játszottam egész nap, hétvégén meg bulizgattam?

Nyílván az se jó, ha mindenkit felvesznek, de az sem jó, ha elzárod az oktatást olyanok elől akik későn eszmélnek/más háttérrel indulnak. Na meg sokkal jobb lenne mindenkinek, ha olcsó munkaerő lennénk a külföldi IT cégeknek és nem pedig gyáraknak betanított munkával...

Itthon a legjobb megoldás egy oktatási reform lenne, a pontozás átalakítása és minden egyetemen felvételi teszt írása (azoknak akik elértek x pontot).

2023. júl. 27. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!