1956 utan tényleg mi voltunk "a legvidamabb barakk " a legsikeresebb keleti blokk ország és a legszabadabb is? Mennyivel éltünk szabadabban mint a többi komcsi országban?
1956 után leépítették erkölcsileg és szellemileg a lakosságot.
Buta, megalkuvó jobbágy lett a lakosság.
1956-os egyetemisták értelmiség valóban képzett volt.
- Politikában értették a világ folyását, tudták, hogy ők maguk is alakító tényezők.
- Folyamatokban láttak!
- Volt erkölcsi tartásuk.
- Fegyveresen képzettek voltak.
- Volt összetartás.
- Tisztában voltak a propaganda működésével, tudták, hogy hülyítés.
- Volt bennük szabadságvágy és igazságszeretet.
Valójában az 1956 Szabadság és igazságharc volt..
Aztán 70 év alatt úgy erkölcsileg, mint értelmileg leépítették a lakosságot.
- Már nincs magasan képzett, széles látókörű értelmiség.
- Szolgalelkű, megalkuvó a lakosság.
- Iszonyat buta a lakosság. Ez igaz a diplomasokra is.
- Politikai kultúra a nullával egyenlő.
- Szervezési kultúra a nullával egyenlő.
- Irányítási kultúra a nullával egyenlő.
Legvidámabb barak?
Olyan volt, mint a mostani rendszer.
Patyomkin társadalom..
A "keleti blokkot" pirosan, a nyugat-iak-at kékkel jelölték. Ezeken a térképeken rózsaszín volt Jugoszlávia.
Jugoszlávia a két társadalmi rendszer között volt.
A hivatalos árfolyamhoz képest a magyar forinttért adták a legtöbbet a szabadpiacon.
Ezzel együtt se Romániában, de Csehszlovákiában se a Szovjetunióban nem láttam az a világfájdalmat, amit Magyarországon megéltünk.
A legvidámabb barakk anyagi, talán szólásszabadság szempontjából volt értelmezhető. A hangulatra nem.
Én megertem hogy a középkorban igen egy nagyhatalom voltunk aztán a török és a Habsburg megszállás után már kialakult ez a fájdalom. Trianon után meg teljes a letargia.
De nemtudunk mit csinálni se akaratunk se eroforrasunk nincs újra haboruzni a régi teruleteinker.
Akor meg el kell engedni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!