Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ellenzékiek, ti támogatjátok...

Ellenzékiek, ti támogatjátok az LGBTQ mozgalmat?

Figyelt kérdés

2023. jún. 20. 23:34
A kérdező szavazást indított:
Támogatom
Nem támogatom
Támogatom amíg nem erőltetik az emberekre
39 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%

Az ellenzéki szavazó alapból nem támogatná, de mivel a Fidesz-KDNP ellenzi, ezért az ellenzéki szavazó automatikusan támogatja.

Az ellenzéki szavazó ezért van eleve vesztes helyzetben, mert a Fidesz-KDNP gyorsan és jó érzékkel lecsap a kínálkozó lehetőségekre (migráció elutasítása, LMBTQ elutasítása, háború elutasítása), amellyel a nagy többség egyetért, így az ellenzéki szavazónak nem jut más, mint a maradék opció: támogatni mindazt, amit a Fidesz-KDNP ellenez (vagy ellenezni mindazt, amit a Fidesz-KDNP támogat).

Az ellenzéki szavazó tehát kemény ellenzéki magatartásnak hiszi azt, hogy folyton szembe megy a Fidesz-KDNP-vel, csak mivel a Fidesz-KDNP által mutatott irány népszerű, ezért ellenzéki szavazó soha nem fog a győztes oldalra kerülni.

Ez egy ördögi kör, amelyből a beteges Orbán-gyűlöletük miatt az ellenzéki szavazók soha nem fognak tudni kitörni.

Mert az ellenzéki szavazó attól érzi magát keménynek, ha kérlelhetetlenül szembe helyezkedik a Fidesz-KDNP-vel, ám pont ez a szembe helyezkedés az ellenzéki szavazók legnagyobb gyengesége.

Az ellenzéki szavazók... (Na jó, ennyi bőven elég lesz, mert az ellenzéki szavazók a végén még azt hiszik, hogy ennyire fontosak...) XD

2023. jún. 20. 23:56
 2/12 D-Mano ***** válasza:
47%
Ellenzéki vagyok, Mi Hazánkos. És nem támogatom.
2023. jún. 20. 23:59
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
1: ebből a bejegyzésből is látszik, hogy mennyire le vagytok maradva hozzánk képest. Semmit nem értesz a balliberális gondolkodású emberekből. Nekünk már 15 éve is ciki volt társaságban, ha valaki b&zizott. Ha valaki coming outolt a társaságban teljesen természetes volt, hogy semmi nem változik a hozzá való viszonyunkban. Fiúk és lányok részéről egyaránt. Kiterjedt baráti egyetemi társaságot képzelj el. És én akkoriban aktív társasági életet éltem, rengeteg embert ismertem más egyetemekről, bulikból is. Már akkoriban elítéltük magunkban, ha valaki b&zizott vagy melegellenes volt. Persze nem mondtuk az arcába szemtől szembe, inkább csak nem hívtuk meg többet bulizni, nem kerestük a társaságát. Mi így jelezzük, ha nem tudunk azonosulni valakivel. Sosem hangosan vagy erőszakosan. Ez volt 15 éve. Gondolhatod, hogy most mi a véleményünk arról, amit a fidesz és az alul művelt követői csinálnak. Vérciki. Szekunder szégyen, hogy külföldön veletek azonosítanak minket. Személyiségfejlődésben megrekedtetek egy bizonyos szinten, amit mi már rég meghaladtunk. Olyan ez, mint amikor egy fejlett országban élő ember meglátogat egy afrikai törzset. Ott is emberek élnek, csak más szintjén a személyiségfejlődésnek. Ő nem érti, hogy hozzád képest le van maradva, ellenben tökéletesen boldog a saját világában. Ilyenek vagytok ti. És a lényegen nem változtat, hogy öltönyös, nyelveket beszélő, képzett emberekről van szó (mint a politikusok). A látszat megvan, hogy egy szinten vannak velünk, ők is ezt hiszik magukról. De valójában nem is értik a mi világunkat. Fel sem fogják miért nem hiszünk abban az istenben, amiben ők hisznek. Miért nem érzünk késztetést, hogy minden áron házasságban éljünk és minél több gyereket vállaljunk. Miért tudjuk heteróként is teljesen elfogadni a melegeket. És miért tartjuk gáznak, hogy nem illetik meg őket ugyanazok a joguk, mint minket. Mi értünk titeket és látunk titeket. Felülről. Ti nem fogtok érteni minket, mert alulról nem érted azt, aki fölötted van. Ezért hiszitek, hogy hozzátok képest határozzuk meg magunkat.
2023. jún. 21. 00:42
 4/12 anonim ***** válasza:
28%

#3:

Igazán megtisztelő, hogy ennyire megérintett az egyébként szándékosan ugyanazokat a szófordulatokat ismétlő pamfletem, de kár volt ennyire mellre szívni. Arról nem is beszélve, hogy alaposan félreértettél. A balliberális gondolkodású embereket elég jól ismerem, mivel az ismeretségi körömben valamivel több az ellenzéki, mint a kormánypárti. Mindannyian remek figurák, jó arcok. Talán ezért is tudunk akár órákat úgy politizálni, hogy közben nem veszünk össze és újra, meg újra közös programokat szervezünk.

A b*zizásról: nálunk utoljára a gimiben volt ez divat, azóta leszoktunk róla, mivel felnőttünk és érettebbé váltunk. (Ami az itteni GYK-s ellenzéki kommentelőket illeti: szinte nem telik el úgy nap, hogy ne b*ziznák Szájert, Gulyás Gergelyt, Orbán fiát, vagy épp a Megafon tagjait, noha Szájer kivételével - akinek amúgy felesége és gyereke van - bizonyítani egyiket sem tudják. Mindeközben a baloldali és liberális közszereplők közül kapásból 10-et fel tudok sorolni, akik már coming outoltak. Esetleg ezekhez a kommentelőkhöz is intézhetnél hasonló gondolatokat, hogy ejnye-bejnye, mennyire alulművelt megnyilvánulás és vérciki olyanokat b*zizni, akikről fogalmuk sincs, hogy egyébként valóban azok-e.) Nekem is van több meleg ismerősöm, mindkét nemből és hidd el, sosem téma köztünk az, hogy kivel bújnak ágyba. Tudod, én olyannyira toleráns vagyok, hogy pár évvel ezelőttig még a Pride-ot is támogattam. Viszont amit az utóbbi években művel az egyre agresszívabb LMBTQ-propaganda (főképp ezeknek a transznemű nyomorultaknak az állandó szerepeltetéséről, bevonva az óvodás korú gyerekeket is) az már több, mint gusztustalan.

Végül arról, hogy ki van alul és felül: érzékelek némi felsőbbséges arroganciát a szavaidban, ami akkor sem lenne elegáns, ha igazad lenne és nem értettél volna totálisan félre. Én ugyanis nem kizárólag az LMBTQ-ról beszéltem, amikor azt mondtam, hogy az ellenzék a Fideszhez képest határozza meg magát. Ez már egy régi história: lényegében az első Orbán-kormány hivatalba lépése óta datálódik. Akkor kezdett kialakulni az a gyakorlat, hogy a Fidesz tematizál, az ellenfelei pedig velük szemben határozzák meg magukat, mindig hozzájuk igazodva. A fura az, hogy ez még 2002-2010 között is érzékelhető volt. Ekkor született meg az a kiváló megállapítás, hogy az MSZP-SZDSZ valójában nem kormányoz, hanem az ellenzék ellenzékeként funkcionál.

2023. jún. 21. 02:20
 5/12 anonim ***** válasza:
Olyan szavazasi opcio is jo lett volna, hogy "Mi az az LGBTQ?"
2023. jún. 21. 02:41
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

Tehát röviden-tömören, te úgy véled, hogy egy felsőbbrendű faj vagy, aki magasabb szinteken van, mint mások. És a felsőbbrendűségedet a politikai ideológiádból vezeted le, és abból, amiben hiszel. Minden 2.-ik mondatoddal azt hangoztatod, te mennyivel jobb vagy, mint mások, mint egy nárcisztikus egomán. Tudod, ezért ellenszenves a világ 2/3-nak a wokeness, mert méllyen legbelül igazából büdös nácik vagytok, akiket az antiszemitizmus megégetett, s most valami másban találtatok rá a saját felsőbbrendűségetekre.

2023. jún. 21. 02:52
 7/12 D-Mano ***** válasza:
26%

3-as te egy troll vagy vagy tényleg ennyire egybites gondolkodással hiszed magadat az emberiség csúcsának?

Ellenezni az LGBTQ mozgalmat/propagandát neked egyből az LGBTQ személyekkel szembeni gyűlöletet meg a b. zizást jelenti??....

2023. jún. 21. 06:34
 8/12 anonim ***** válasza:
30%
Ha a felsőbbrendűség azt jelenti, hogy az ember nem szexuális orientáció, nemzetiség, vagy bőrszin alapján válogatja meg a barátait és azt, hogy kivel érzi jól magát, akkor én büszke felsőbbrendű vagyok. De ez megint egy olyan kifejezés, amit az újfidesz szótárba majd át kell irni, mint egy csomó mást, aminek a jelentését politikailag változtatjátok meg.
2023. jún. 21. 07:29
 9/12 anonim ***** válasza:
88%

4:

"bevonva az óvodás korú gyerekeket" - mesélj, hány óvodás lett bevonva és mibe pontosan?

Hány óvodát műtöttek át az elmúlt években mondjuk 1500 km-es környékben?

2023. jún. 21. 07:51
 10/12 anonim ***** válasza:
62%
Én azt támogatom, hogy legyen ez az egész végre normálisan kezelve. Fogadjuk el a melegeket, ne b*zizzunk, lépjünk fel az ellenük irányuló zaklatás és erőszak ellen, de ne is bálványozzuk őket, ne építsünk áldozati kultuszt nekik, ne élvezzenek kiemelt prioritást a médiában, oktatásban, vagy bárhol. És főleg ne hazudjuk, hogy aki nem lmbt-szimpatizáns, az náci melegverő falusi paraszt.
2023. jún. 21. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!