A nacionalizmus betegség?
Figyelt kérdés
2023. jún. 18. 15:49
11/30 anonim válasza:
Igen, az írtás jól megy nektek, azt már bebizonyítottátok.
12/30 anonim válasza:
10.
A liberálisok most kezdték korlátozni az AIt.Rengeteg dolgot korlátoznak a tudományok terén.
13/30 anonim válasza:
#12 Azok nem liberálisok hanem szélballerek. Az olyanokkal, akik pl. BLM-eznek, mert ilyen hippi környezetvédők azokkal én sem értek egyet, csak azokkal akik teljes LMBT-jogokat akarnak, meg vallás-ellenesek.
14/30 anonim válasza:
Nem, dehogy, miért lenne betegség, egy nacionalista mentálisan ugyanúgy képes funkcionálni, mint egy nem-nacionalista. A nacionalizmus egy ideológia, nem mentális állapot. Szélsőséges esetben persze vezethet ahhoz, de ott ár nem a nacionalizmus maga a probléma.
15/30 anonim válasza:
#10 Ebben a dimenzióban nem lehetséges az elme 100%-os lementése számítógépekre, a legjobb esetben egy hibridet fognak kifejleszteni ami az agy és egy számítógép összekapcsolását jelenti. Ezzel (is) folynak most kísérletek, ha jól tudom.
17/30 anonim válasza:
#10 Sejtettem, hogy nem tudod, de akkor felvilágosítalak: a vallások és a nemzetek eltörlése a kommunizmus egyik alapvetése.
18/30 anonim válasza:
"a vallások és a nemzetek eltörlése a kommunizmus egyik alapvetése."
Igen, de a tervgazdaság meg az állami tulajdon is, amikkel én nem értek egyet.
19/30 anonim válasza:
A nemzetiség valamilyen szinten mesterségesen kreált konstrukció, az oktatási rendszer is tesz az emberekbe nemzeti tudatot. Viszont azt mondom, ezt nehéz lenne megszüntetni, az országhatárok nemzetiségeken alapulnak, az országok is nagyrészt nemzetekről lettek elnevezve, legalább is Európában. A nyelvek is határokat vonnak. A nacionalizmust akkor lehetne megszüntetni, ha nyelveket, országokat, eltörölnénk, na, most ki menne ebbe benne?
20/30 anonim válasza:
A nacionalizmus szocializmus liberalizmus nem rossz! A szélsőséges kivitelezésük és azok kísérletei voltak rosszak. Pl. a faj elméletre alapuló nemzeti szocializmus Németországban. A nacionalizmus fontos volt a demokrácia létrehozásában, és ami nélkül nem működhetne. Összetartja az országokat, a lakosai között szorosabbak a viszonyok. Egy nagyobb nemzetiségű országot könnyebb egyben tartani, mert nincsenek állandó konfliktusok a nemzetek között mint pl. Habsburg birodalom vagy Szovjetunió. A nacionalizmus nélkül a szabadság egyenlőség testvériség hármasból a testvériség megszűnne vagyis erős közösségekből gyenge és össze nem tartó egyénekké válnánk akik mit sem foglalkoznak a közösség biztonságával, az érdekeiknek jogaiknakképviseletével, a saját és családjaik biztonságát helyezik előtérbe. Az embereket továbbra is köteleznék a törvények betartására, de elég nehezen menne a betartatásuk. Az ilyen emberek háború esetén besorozás előtt vagy után elmenekülnének inkább az országból mintsem meghaljanak érte. Magyarországon szerintem kihalófélben van a nacionalizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!